EdukacijaIzdvajamo

Microsoft otvara vrata znanja sa besplatnim kursevima za AI

Microsoft je upravo objavio niz besplatnih kurseva za umjetnu inteligenciju! Sada svako može naučiti tajne AI od vodećeg tehnološkog diva. Iskoristi priliku i savladaj nove vještine i alate već danas!

Microsoft je zakoračio u sferu besplatnog obrazovanja sa lansiranjem AI Skills Initiative, inicijative koja pruža besplatne kurseve o vještačkoj inteligenciji (AI). Ovaj značajan korak uključuje partnerstvo s LinkedIn-om za razvoj prvog Stručnog Sertifikata o Generativnoj AI na tržištu online učenja. 
    
Ova inicijativa dolazi u trenutku kada vještine u vezi s AI postaju sve važnije, a Microsoft želi osigurati da svi imaju pristup resursima koji im omogućavaju da iskoriste snagu vještačke inteligencije. Osim toga, novi kursevi i stručni sertifikati omogućavaju nam da steknemo osnovne vještine AI-a, unapređujući njihovu stručnost i pomažući im da ostanu korak ispred promijena u digitalnom radnom okruženju. Ova inicijativa ne samo da pruža priliku za učenje, već i otvara vrata ka boljoj budućnosti u kojoj su digitalne vještine dostupne svima, bez obzira na njihovu pozadinu ili lokaciju. 

https://www.youtube.com/embed/cSqiOdpX6pA?si=zX7MF8c4mV0e83Io
 
U svestranom svijetu vještačke inteligencije, Microsoft je nedavno iznenadio zajednicu objavljivanjem niza besplatnih kurseva, otvarajući vrata znanja bez ikakvih finansijskih prepreka.

Evo ekskluzivnog uvida u šest besplatnih Microsoft kurseva koji će ti pomoći da savladaš AI u 2023. godini: 
  
1. Microsoft – AI za Početnike Kurikulum

    • Trajanje: 12 nedjelja 
    • Lekcije: 24 
    • Ovaj sveobuhvatni kurikulum istražuje vještačku inteligenciju kroz simboličku AI, neuronske mreže, računarski vid, obradu prirodnog jezika i mnogo toga. Uključene su praktične lekcije, kvizovi i laboratorijski zadaci. 
  
2. Uvod u Vještačku Inteligenciju

   • Namijenjen je projekt menadžerima, menadžerima proizvoda, direktorima, izvršiteljima i studentima koji započinju karijeru u oblasti vještačke inteligencije. 
  
3. Šta Je Generativna AI?

    • Ekspert za generativnu AI, Pinar Seyhan Demirdag, pokriva osnove generativne AI, uključujući: 
    • Šta je to ?
    • Kako funkcioniše? 
    • Različite vrste modela 
    • Predviđanja budućnosti i etičke implikacije 
  
4. Generativna AI: Evolucija Promišljene Online Pretrage

   • Otkrij osnovne koncepte generativne AI vođenih razmišljanjem i kako se razlikuju od strategije pretraživača. 
  
5. Optimizacija Vašeg Rada s Microsoft Bing Chat

   • Saznaj o moći AI chatbotova. U ovom kursu, instruktor Jess Stratton podučava kako efikasno koristiti Microsoft Bing Chat. 
  
6. Etika u Doba Generativne AI 

   • Nauči kako se nositi s etičkim pitanjima prilikom implementacije generativnih AI alata i proizvoda. 
  
Ovaj dar od Microsofta ne samo da otvara vrata znanju već i pruža uvid u najnovije tehnologije AI, od osnova do etičkih pitanja. Osmisli svoju budućnost uz ove besplatne kurseve i budi korak ispred u svijetu vještačke inteligencije!

Preuzeto sa: lonac.pro