Vijesti

Raspisan Javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje članova Komisije za evaluaciju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva

Odjeljenje za društvene djelatnosti raspisalo je Javni poziv za prijavu kandidata za imenovanje članova Komisije za evaluaciju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu.

Prijaviti se mogu umjetnici i stručnjaci u kulturi iz oblasti muzičke i muzičko-scenske umjetnosti, književnosti i vizuelne umjetnosti i umjetničke interpretacije kulturnog nasljeđa koji su upisani u Registar umjetnika i u Registar stručnjaka u kulturi Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Kompletan javni poziv i prateću dokumenatciju možete preuzeti OVDJE.

Inače, jedna od novina Pravilnika o sufinansiranju projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva jeste uvođenje eksterne evaluacije najviše rangiranih projekata, odnosno projekata kojima je dodijeljen najveći iznos sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2023. godinu, a u cilju razvoja prakse projektnog sufinansiranja i unapređenja rada subjekata u razvoju djelatnosti kulture u gradu. Evaluacija se vrši na godišnjem nivou za minimalno dva projekta.

Evaluaciju projekata vrši Komisija za evaluaciju projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, a koju čine tri člana iz reda umjetnika i stručanjaka u kulturi, koji su upisani u Registar umjetnika i Registar stručnjaka u kulturi, iz oblasti kojoj pripada projekat za koji se vrši evaluacija.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka