Vijesti

Petak u Banskom dvoru: Koncert dua Mravunac – Fabijanić

U Kulturnom centru Banski dvor u petak, 16. februara sa početkom koncert dua Mravunac – Fabijanić (Nikola Fabijanić, saksofon i Linda Mravunac Fabijanić, klavir.

Iz Banskog dvora navode kako će spoj ova dva instrumenta i snaga umjetničke muzike publiku odvesti na putovanje kroz čarobni svijet zvuka i emocija.

-Saksofonista Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solista, kamerni i muzički umjetnik u orkestru, te kao pedagog. Kao kamerni muzički umjetnik djeluje u Papandopulo kvartetu, jednom od najuticajnijih kamernih sastava u Hrvatskoj, s kojim nastupa na brojnim koncertima u Hrvatskoj i inostranstvu, a kojeg je imala priliku da čuje i publika u Banjoj Luci u okviru programa 3. Internacionalnog festivala Jesenja sonata – navode iz Banskog dvora.

Napominju kako pijanistkinja i čembalistkinja Linda Mravunac Fabijanić već je više od trideset godina prisutna na muzičkoj sceni i kritika je proglašava darovitom i maštovitom umjetnicom.
Na svom repertoaru ima kompozicije od razdoblja baroka sve do novije literature, pri čemu u biografiji redovno bilježi praizvođenja savremenih kompozitora iz Hrvatske.

Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka