Vijesti

Prijavite se: Prvi Sajam inovatora i investitora 1. decembra u Domu omladine

Gradska razvojna agencija u saradnji sa Gradom, organizuje 1. decembra 2023. godine, prvi put u Banjoj Luci u Domu omladine sa početkom u 10:00 časova, Sajam inovatora i investitora, koji ima za cilj da predstavi najbolje prototipe i inovacije inovatora širom Republike Srpske potencijalnim investitorima i organizacijama koji nude brojne programe podrške za razvoj inovacija.

Kako su naveli iz Gradske razvojne agencije, Sajam ima za cilj da:

  • Poveže inovatore i investitore;
  • Omogući razmijenu ideja i iskustava stručnjaka i entuzijasta iz različitih oblasti;
  • Pruži priliku inovatorima da svoje ideje, proizvode ili usluge predstave široj publici i medijima, što može doprinijeti većoj vidljivosti i promociji njihovih projekata.
  • Stvori partnerstava zahvaljujući kojim inovatori mogu pronaći potencijalne partnere, klijente ili distributere za svoje proizvode ili usluge.
  • Podstiče inovacija kroz inovativne ideje i tehnologije, što može inspirisati druge učesnike da razvijaju nove projekte i doprinesu razvoju inovacija u određenoj oblasti.
  • Predstavi savremene trendova i tehnološke inovacije svim učesnicima u cilju održavanja konkurentnosti.
  • Identifikuje potencijalne prilike za finansijsku podršku za dalji razvoj svojih inovativnih rješenja.

Sajam inovatora i investitora je pravo mjesto za sve one koji žele da predstavnicima privrede širom Republike Srpske predstave rješenja koja mogu biti primjenljiva u različitim industrijama. Svi učesnici mogu da očekuju  ključne informacije potrebne za komercijalizaciju svoje inovacije, načine apliciranja za različite grantove podrške inovatorstvu, B2B sastanke ali i intenzivno umrežavanje sa javnim i privatnim sektorima za uspostavljanje i širenje uspješnih poslovnih odnosa.

Svoje inovacije i patente mogu da predstave: inovatori, naučnici i istraživači sa fakulteta, organizacije inovatora, studenti sa gotovim prototipom ili inovacijom, učenici srednjih škola sa realizovanom idejom ili inovacijom, te startapi.

Prijave za učešće i izlaganje inovacija i prototipa su otvorene do 27. novembra 2023. godine, a inovaciju ili patent je moguće prezentovati popunjavanjem sljedećih podataka koji se nalaze u elektronskoj formi na ovom linku. Pravo učešća imaju gore navedene kategorije.

Za dodatne informacije o načinu učešća i formi prijave, svi zainteresovani inovatori se mogu informisati putem web sajta: www.cidea.org, elektronske pošte: olivera.kovacevic@cidea.orgdkurusic96@gmail.com, ili na broj telefona: +387 65 365 361.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka