Događaji

Najveći event za razvoj karijere i zapošljavanje mladih u srijedu 15.11. u Skenderiji!

Ukoliko tražite posao, stipendiju, edukaciju, praksu ili vam trebaju savjeti za razvoj karijere onda je idealan događaj za vas 2. STARfest koji se održava u velikoj dvorani Centra Skenderija u srijedu 15.11.2023. STARfest trajt će od 10:00 do 18:00 a ulaz je besplatan.

Jesensko izdanje STARfesta posvećeno je Evropskoj godini vještina i predstavit će 25 inspirativnih govornika na main stage-u o poslovima budućnosti, promjenama i trendovima na tržištu rada, EU prilikama za mlade u BiH, trikovima i alatima za nalaženje posla, o savjetima i konkretnim opcijama za razvoj vlastitog biznisa.

U okviru sajma prilika STARfest će predstaviti 60 izlagača koji će pored prezentacije svojih kompanija i organizacija pružiti i razne testove i karijerno savjetovanje uz sjajnu priliku za direktno upoznavanje sa managerima i liderima iz svijeta biznisa, civilnog sektora i neformalne edukacije.

Paralelno u četiri sale održat će se i 20 edukativnih radionica na razne teme. Kompletan program možete pronaći ovdje.

STARfest dio je nove digitalne STAR eLearning platforme koja nudi mladima besplatan video kurs sa 25 zanimljivih lekcija/epizoda o poslovima budućnosti, X faktorima za nalaženje posla kao i načinima kako te X faktore razviti i pronaći posao. Tu je i mogućnost povezivanja kasnije sa top kompanijama. Na STAR platformu se možete registrovati na www.star.study.

Organizator STARfesta je Munja Inkubator uz generalno partnerstvo sa Vladom Kantona Sarajevo. Prijatelji festivala su Udruženje HR menadžeraTelemach Fondacija i AS Holding, uz niz drugih partnera poput Međunarodne organizacije rada, Vlade Federacije BiH, Vlade Brčko distrikta, općine Centar, zatim kompanija koje ulažu u mlade: Holdina, Adriatic Metals, NELT, Sparkasse Banka, Deloitte, Manpower, NLB Banka, Experience Work & Travel i mnogi drugi.

Medijski partneri su Klix, Radio Stari Grad i Antena Sarajevo, te Hocu.ba najposjećenija info platforma za mlade.

Preuzeto sa: hocu.ba