Događaji

POZORIŠTARIJE #2

Revija predstava Dis pozorišta
od 10.01. do 16.01. (20:30h)

10.01. 20:30h
1-DNEVNIK NEPOZNATE GENERACIJE
Ovo je predstava o ljudima. Običnim malim ljudima. Zapravo ovo je predstava o nama. Ovo je predstava o jednoj hladnoj zimi i predstava o zaboravu. Bila bi laž kada bih rekao da ovo nije predstava o mržnji ili ljubavi. Takođe ovo je predstava o Mirku koji je u četrdeset drugoj godini života, taman što se preselio od roditelja, pronašao četiri stara dnevnika. Znate one dnevnike u koje ste kao mali zapisivali sve što vam se desilo ili opisivali nekoga ili nešto. Ovo je predstava o ljudima i tinejdžerima. Snijeg je već davno zatrpao sve uspomene, ostali su samo dnevnici. Zato požurite da vidite ovu predstavu jer će i mastilo jednom da izblijedi.

11.01. 20:30h
2-DVA I PO MEĐEDA
Do koje mjere ide ljudska želja za lakom lovom? Dvojica neiskusnih tinejdžera u potrazi za boljim životom i poslom snova. Da li je seks ono što ih spasava?! Da li je to poslovni potez kojim osvajaju vizu za bolji život?! Neopisivo smiješan tandem u istinitoj komediji “Dva i po međeda”

12.01. 20:30h
3-MALA IZ GRACA JA IZ BAJINACA
Komedija nad komedijama „Mala iz Graca, ja iz Bajinaca“.Nakon svjetske premijere u Bajincima i smjehotresnim nastupima širom regije u Banjaluci…Zapamtite datum !!! 12.januar 2020. u 20,30 !!!
Smješniji su i od samog vica..
Obezbijedite vaše ulaznice na vrijeme i vidimo se u sali prepunoj iskrenog smijeha…
Miodrag Lepir Lepi kao Lemi i Ognjen Bogdanović DžiO kao Stenli u predstavi koja obara rekorde u gledanosti.

15.01. 20:30h
4-INTIMNO
Satirična priča o ljudskim bićima u nezavidnoj situaciji… U ne tako dalekoj budućnosti ljudi su izgubili sposobnost da da vole, i velikim dijelom, sa potrebom da budu voljeni…Rasplamsalom igrom, predstava zabavlja i upozorava na potencijalnu opasnost da čovjek u svom emotivnom povlačenju počinje da isključuje čak i one koji su mu najbliži i najdraži, sve dok se ne nađe sam samcit u zbijenoj gomili… Nesposoban da dosegne emotivnu podršku, on postaje neupotrebljiv i napregnut… Izgubljen za utjehu, on se okreće bezopasnim zamjenama za ljubav koje ne postavljaju pitanja.

16.01. 20:30h
5-ŠTA JE ZAPRAVO URADIO TOM
Utorak, 7 sati i 32 minuta, obala rijeke Misisipi. Hak zateže posljednji balvan za splav.
Riječne struje nose odjeću dvojice dječaka. Vrijeme je da krenu u nepoznato. Tom Sojer gleda prema gradu. Pogledima traži Beki.
Grad je oronuo i sumoran. Tom hvata kormilo splava. Možda je ovo zadnji put da će vidjeti cijeli ovaj kraj. Hak odvezuje kanap sa mola. Kreću ka nepoznatom. Ali ko bi znao šta je zapravo uradio Tom.

Cijena ulaznice: 5KM
Paket ulaznica za sve predstave: 14KM

Rezervacije na:
Aplikacija: BL TEATAR
Sms/viber/whatsapp: 060 360 2111
Na FACEBOOK i INSTAGRAM stranici
Elektronska pošta: disteatar@gmail.com
Telefon: 051 92 55 99

DOBRO NAM DOŠLI