Stipendije

Stipendiranje istraživanja kritičnih softverskih sistema u Irskoj

Irski istraživački centar za softver Lero objavljuje konkurs za istraživačke stipendije u oblasti naprednog učenja u evoluciji kritičnih sistema (ALECS). Program stipendiranja je kofinansiran od strane Evropske komisije, Fondacije Marie Skłodowska-Curie i Naučne fondacije Irske.

OBLAST: Softver, kritični sistemi.

OPIS: U okviru navedenog programa će se stipendirati 26 istraživača u periodu od dvije godine. Istraživanja se mogu sprovoditi u istraživačkim institucijama u Irskoj. Kandidati se mogu prijaviti za jednu od dvije vrste stipendiranja: opštu, i stipendiju za ponovno započinjanje karijere i reintegraciju. Stipendisti će tokom trajanja programa biti privremeno raspoređeni u trajanju od tri do šest mjeseci na odgovarajuće radno mjesto. Kandidati moraju imati saglasnost akademskog supervizora u Irskoj za istraživanje. Kontakt informacije dostupnih supervizora se mogu naći na: https://alecs.lero.ie/academic-supervisors/.

USLOVI: Mogu se prijaviti kandidati iz cijelog svijeta koji su završili doktorske studije u oblasti računarskih nauka, softverskog inženjerstva ili drugoj povezanoj oblasti. Mogu se prijaviti i kandidati koji su završili magistarske studije pod uslovom da imaju najmanje četiri godine istraživačkog iskustva. Za opšti program stipendiranja bitno je da kandidati nisu u periodu od protekle tri godine boravili, studirali ili radili u Irskoj u trajanju od više od 12 mjeseci. Za program karijerne reintegracije uslov je da kandidati u proteklih pet godina proveli više od tri godine u Irskoj. Potrebno je dobro znanje engleskog jezika.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili popunite onlajn aplikacionu formu na: https://alecs.lero.ie/apply-now/

ROK ZA PRIJAVU: 31. januar 2020. godine

Detaljnije: https://alecs.lero.ie/what-is-the-alecs-programme/

Preuzeto sa: mladiinfo.me