Događaji

Dragočajanka – Planinarenje kao hobi i kao sport

Pozivamo sve zainteresovane na našu prvu Dragočajanku u Zdravo da ste – Resursnom centru.

Tema prve Dragočajanke će biti Planinarenje kao hobi i kao sport, a vodiće je Zvjezdana Teinović-Čolić:

„Bavim se planinarenjem aktivno već skoro godinu dana, dok sam prvi put otišla na planinarsku akciju 2018. godine. Na budućoj Dragočajanci želim da iznesem učesnicima razloge za bavljenjem planinarenjem, praktične savjete, osnove poznavanja planinarske opreme kao i da predstavim planine koje sam do sad obišla.

Neke od planina koje ću predstaviti su Maglić, Prenj, Volujak, te druge planine za koje se vežu zanimljivosti, a važne su da se znaju. Razgovaraćemo i o planinarskim društvima koja djeluju na prostoru Banjaluke, te o detaljima vezanim za članirinu i Planinarski savez Republike Srpske.

Takođe, razgovaraćemo o tehnikama disanja, tehnikama hodanja uz planinu i silaska niz planinu, kao i o drugim zanimljivostima koje su vezane za ovaj hobi. Učesnicima Dragočajanke predstaviću neke od komada planinarske odjeće. Zašto je dobro nositi određenu odjeću, a zašto nije, te šta su sitnice koje planinarima mogu zatrebati, te bez kojih se se ne ide na planinarsku akciju.“

Vrijeme: četvrtak, 04.02. u 16:15

Trajanje: 1h – 1h:30 min.

Prijaviti se možete na mejl oc@zdravodaste.org. Potrebno je da u mejlu navedete ime i prezime i godište.

Ovaj projekat je implementiran zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodn irazvoj (USAID).

Preuzeto sa: Zdravo da ste