Organizacije

Još jedna generacija završila Akademiju za političke lidere/ke u BiH!

Polaznici još jedne generacija Akademije za političke lidere/ke, po čemu je poznat i prepoznat Institut Perpetuum mobile Banja Luka, u periodu 28-31.januara 2021, pohađali su četvrti modul Akademije i time su polaznici uspješno kompletirali ovaj program.Tokom završnog edukativnog modula, polaznici, su imali priliku da slušaju neke od najboljih predavača kada su u pitanju teme: nezaposlenost, antikorupcija i predizborne kampanje.

Među predavačima/cama bili su prof. dr Miloš Šolaja; Srđan Ostojić, izborni analitičar Koalicije Pod lupom; Miloš Stevanović, menadžer i političar; Nermin Topovčić, koordinator projekta kampanja „Tvoj glas je bitan“; dr Srđan Puhalo, psiholog, kolumnista i analitičar ; Miloš Stanišić, mladi političar; Anja Grubačić – Alumni Akademije za političke lidere/ke u BiH.

U sklopu Akademije polazni su se upoznali sa platformom slobode govora – T.A.L.K.S. koju je pokrenuo Instritu Perpetuum mobile. Platforma se zasniva na maksimalnom korištenju modernih tehnologija kako bi se promovisala sloboda govora kao jedno od osnovnih ljudskih prava, kao i pozitivni uzori u društvu i zajednici.

Na posljednjem danu modula svečano su dodjeljene diplome akademcima. Omar Memišević proglašena je za najboljeg akademca generacije.

Tokom pohađanja ove generacije Akademije omogućena je edukacija putem održive online platfome. Platforma omogućava slušanje predavanja online instrumentima s mogućnošću repetativnog aspekta pohađanja i analize činjenica, te međusobne otvorene diskusije sa ostalim polaznicima.

„PERPETUUM MOBILE – Institut za razvoj mladih i zajednice“ Banja Luka provodi program „Akademija za političke lidere/ke u BiH“ koji, u kontinuitetu, traje od 2007. godine i ima za cilj da osposobi mlade lidere/ke političkih partija i da podrži novu generaciju političara/ki koji će sarađivati u cilju unapređenja njihovih zajednica i društva u cjelini.

Događaj se održao uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka od strane Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Preuzeto sa: Perpetuum mobile