EdukacijaIzdvajamo

Poziv za učešće na radionici o medijskoj pismenosti: Izvještavanje o cirkularnoj ekonomiji

Sa zadovoljstvom Vam upućujemo poziv za učešće na događaju „Radionica o medijskoj pismenosti: Izvještavanje o cirkularnoj ekonomiji“, koji će biti održan 30. maja 2024. godine, u hotelu Courtyard by Marriott u Sarajevu sa početkom u 10:00 sati.

Radionicu organizira Udruženje Centar za energiju, okolinu i resurse (CENER 21) u okviru Sedmice cirkularne ekonomije Zapadnog Balkana, inicijative LogEx zajednice i Balkan Foruma, koja će se održati u nekoliko zemalja Zapadnog Balkana od 27. do 31. maja 2024. godine. Ova inicijativa ima za cilj podizanje svijesti o važnosti inicijativa i ideja cirkularne ekonomije te promociju inovativnih ideja, kreativnih rješenja i održivih praksi koje će oblikovati budućnost regije.

Radionica je namijenjena novinarima, studentima novinarstva te stručnjacima za zagovaranje zaštite okoliša u BiH, sa fokusom na one koji aktivno pišu o pitanjima zaštite okoliša.

Cilj radionice je unaprijediti razumijevanje medijskih profesionalaca u BiH o ključnim principima cirkularne ekonomije i ojačati njihove kapacitete za efikasno prenošenje ideja cirkularne ekonomije široj javnosti. U okviru teorijskog modula radionice, učesnici zainteresovani za izvještavanje o temama vezanim za cirkularnu ekonomiju imat će priliku steći nova znanja te razumijevanje terminologije i koncepta cirkularne ekonomije, kao i višestrukih koristi i prilika koje cirkularna tranzicija nudi. Time će proširiti svoje znanje za kreiranje utjecajnih i poticajnih priča.

U okviru praktičnog dijela radionice, učesnici će imati priliku da primijene stečeno znanje te da kroz kreativni proces pripreme vlastite članke na teme iz cirkularne ekonomije. Tri najbolje ocijenjena rada bit će promovisana putem CENER 21 društvenih mreža, pružajući učesnicima priliku da svoje ideje i radove podijele sa širom javnošću i doprinesu promociji održivog razvoja.

Svaki učesnik koji uspješno prođe obuku dobit će i certifikat o učešću.

Za učešće na radionici potrebno je izvršiti registraciju prijavom na link: https://forms.office.com/e/CqJvBFqUCHnajkasnije do 28. maja 2024.

Za sva dodatna pitanja i informacije, budite slobodni da nas kontaktirate na e-mail: amila.isanovic@cener21.ba ili na broj: +387 62 240 639.

Unaprijed se zahvaljujemo na iskazanom interesovanju za učešće na radionici!

Preuzeto sa: hocu.ba