Vijesti

Evropska noć muzeja: Muzej sporta otvara svoja vrata u noćnom terminu za posjetioce

Muzej sporta Banja Luka pridružuje se obilježavanju „Evropske noći muzeja“ otvarajući svoja vrata u noćnom terminu za posjetioce u utorak, 21. maja.

-Evropska noć muzeja je manifestacija koja se održava u više od 30 zemalja širom Evrope, a cilj joj je približiti kulturnu baštinu javnosti kroz različite tematske sadržaje i događaje. Ove godine, Muzej sporta u dvorani Borik obilježiće ovu manifestaciju sa bogatim programom namijenjenim posjetiocima svih uzrasta. Rad muzeja u noćnom terminu 21. maja biće od 18.00 do 23.00 časa – navedenoje u saopštenju.

Dodaju kako će biti održana i panel diskusija pod nazivom „Dvorana Borik iz mog ugla, mojih 50 u Boriku“ u periodu od 19.00 do 20.00 časova ispred Muzeja sporta, a okupiće goste iz svijeta sporta: Milorada Karalića, Željka Ticu i Nebojšu Kuštrinovića koji će prenijeti svoja iskustva iz bogate istorije Borika.

-Nakon panel diskusije, a uz vođstvo kustosa Muzeja sporta, posjetioci će moći prisustvovati promociji aktuelne izložbe „50 godina dvorane Borik“ koja obuhvata bogatu zbirku sportskih artefakata, trofeja i fotografija iz istorije dvorane Borik – dodaju organizatori.

Evropska noć muzeja: Muzej sporta otvara svoja vrata u noćnom terminu za posjetioce

Preuzeto sa: Grad Banja Luka