EdukacijaIzdvajamo

#tražimoprobleme u Bosni i Hercegovini: OTVORENE SU PRIJAVE ZA 9. eUPSHIFT RADIONICU

Ako žuriš, skroluj na kraj teksta i klikni na plavo dugme PRIJAVA — usput vidi informacije koje su podebljane da saznaš možeš li se prijaviti na 9. eUPSHIFT radionicu.

Nađi nas na IG (@upshift.bosnia.and.herzegovina) ili na FB (Upshift Bosnia and Herzegovina) i piši nam u DM ako imaš pitanja.

Šta je eUPSHIFT?

eUPSHIFT je onlajn radionica za timove mladih ljudi od 13 do 19 godina, koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele da rade na njegovom rješavanju. Kroz eUPSHIFT i uz podršku mentora i trenera, timovi uče kako se osmišljava rješenje problema i takmiče se za novčane nagrade od po 3.000 KM pomoću kojih mogu provesti svoja rješenja.

UPSHIFT program nastao je u UNICEF-ovoj Kancelariji za inovacije i provodi se u 38 država širom svijeta. UPSHIFT u Bosni i Hercegovini implementira Humanitarna organizacija „Genesis Project“ u saradnji s Kancelarijom UNICEF-a u BiH, a uz finansijsku podršku DP World-a.

Za koga su ove radionice i kada će se održati?

9. eUPSHIFT radionica održaće se online u periodu od 24. do 31. marta 2024. godine, a namijenjena je mladima od 13 godina do 19 godine iz cijele Bosne i Hercegovine.

Posebno se pozivaju i ohrabruju da se prijave mladi iz marginalizovanih grupa, kao što su pripadnici/-e romske populacije ili drugih etničkih manjina, mladi s invaliditetom, mladi bez roditeljskog staranja, te mladi iz porodica niskog socioekonomskog statusa.

Kako da se prijavim?

  1. Okupite tim koji ima između tri i pet članova/-ica.
  2. Svi/e članovi/-ce treba da imaju između 13 i 19 godina i da žive u Bosni i Hercegovini.
  3. Dođete na jednu od naše tri Zoom info sesije, čujete više o eUPSHIFT-u i postavite sva pitanja koja imate.
  4. Na linku za prijave popunite prijavu do 18. februara 2024. godine (do 23.59 časova).

Prijava se sastoji iz tri dijela:

  • prepoznate problem iz svoje lokalne zajednice,
  • opišete problem kroz kratku, realnu priču iz svakodnevnice, i
  • navedete tri uzroka prepoznatog problema.

U prijavi od vas ne tražimo da znate rješenje problema!

Opis problema treba biti vrlo konkretan, realan i nešto s čim se često suočavate lično vi ili neko iz vašeg okruženja.

Šta ako… primjećujete više problema i ne znate s kojim problemom da se prijavite?

Odlično! Jednostavno se prijavite kao jedan tim više puta, s opisom svakog problema pojedinačno. Jedan tim se može prijaviti mnogo puta, ali je za svaki problem neophodno ponovo ispuniti prijavu. Rješenje tražimo zajedno na radionici i učimo da ga oblikujemo, korak po korak!

ROK ZA PRIJAVE NA 9. e UPSHIFT RADIONICU JE 18. FEBRUAR 2024. (do 23.59 časova)!

Prijavi se!

Ukoliko želiš da saznaš više o eUPSHIFT radionici dođi na našu Zoom Informativnu sesiju koju ćemo održati online 13. 2. u 11 časova. Link:
https://us02web.zoom.us/j/84284957314?pwd=M0xhblZYUjNWZ1M3cmx3Q1FpOGRzQT09
Meeting ID: 842 8495 7314 
Passcode: 514964

Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja kontaktirajte nas na: IG @upshift.bosnia.and.herzegovina ili putem mejl-adrese: upshift.bih@gmail.com – i za inspiraciju pregledajte šta smo već radili na Fejsbuk stranici ili u hajlajtsima Instagram profila.

Radujemo se vašoj prijavi!

Preuzeto sa: upshift.ba