IzdvajamoStipendije

Stipendije Vlade Indonezije za akademsku 2024/2025. godinu

Vlada Republike Indonezije objavila je program za stipendiranja Kemitraan Negara Berkembang (KNB) akademskoj 2024/2025. godini, koji je namijenjen studentima svih ciklusa studija iz zemalja u razvoju.

 U programu učestvuje 31 indonezijski univerzitet sa 1527 dostupnih studijskih programa. Prijave je moguće podnijeti elektronskim putem, a konkurs je otvoren do 23. februara 2024. godine. Stipendije pokrivaju troškove studija, uključujući školarinu, troškove stanovanja, ishrane, dodatak za istraživanje, kao i zdravstveno osiguranje i međunarodni prevoz.

Inače, ova prestižna stipendija ustanovljena je na 10. samitu Pokreta nesvrstanih zemalja 1993. godine i prvobitno je bila namijenjena samo studentima iz zemalja članica. Od 2002. godine stipendija je dostupna i studentima iz ostalih zemalja u razvoju sa područja Azije, Južne Amerike, Afrike i Istočne Evrope.

 Više informacija o ovom programu može se pronaći na zvaničnoj internetskoj stranici  Ambasade Republike Indonezije u Bosni i Hercegovini, kao i slanjem upita na adresu elektronske pošte sarajevo.kbri@kemlu.go.id.

Izvor ilustracije: https://knb.kemdikbud.go.id/

Preuzeto sa: Univerzitet u Banjoj Luci