EdukacijaIzdvajamo

MOOC Power Up Seminar – Artivizam: Kombinacija umjetnosti i aktivizma za pozitivne promjene

# Omladinski aktivizam i umjetnost su dio tvojih svakodnevnih aktivnosti?

# Intenzivno si angažovan/a u omladinskoj organizaciji ili neformalnoj grupi?

# Spreman/a si raditi na sebi i poboljšati svoje vještine?

# Zanima te tema artivizma?

# Želiš proći online masterclass o temi artivizma?

Fondacija SHL je pripremila nešto za tebe – Power Up Seminar koji predstavlja najveći i najzahtjevniji SHL-ov seminar namijenjen mladima koji intenzivno rade u nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini. Ovaj put, tema Power Up Seminara je “Artivizam: Kombinacija umjetnosti i aktivizma za pozitivne promjene” i bit će implementiran u obliku masivnog otvorenog kursa na SHL-ovoj platformi (MOOC) u sistemu MasterClass-a.

Cilj seminara jeste učesnike/ce ojačati kao mlade lidere/ke, te povećati njihove kompetencije, vještine i znanja kao profesionalnih radnika/ca u oblastima umjetnosti i aktivizma..

Kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog pristupa učenju, učesnici/e ne samo da će steći znanja i vještine potrebne za napredovanje, već će dobiti i priliku da se umreže sa profesionalncima iz Bosne i Hercegovine, ali i aktivnim vršanjacima/kinjama iz nevladinog sektora i svijeta artivizma. 

Također, seminar će učesnicima približiti temu  artivizma, te ćemo istražiti moć spoja umjetnosti i aktivizma, saznati kako umjetnost može inspirisati pozitivne društvene transformacije i upoznati se sa artivistima čija su djela ostavila trag u društvu, te naučiti tehnike i proces pripreme i realizacije artivističkog projekta.

Online seminar se organizuje u periodu od 27.02. do 21.03.2024.

Možete se prijaviti kao individua ili kao grupa ispred neke omladinske organizacije ili neformalne grupe. Seminar je kreiran kao MOOC (Massive Open Online Courses) na SHL Moodle platformi i kao takav pruža veliku fleksibilnost prilikom učešća. 

Prijavnicu možete popuniti ovdje najkasnije do četvrtka, 22.02.2024. do 23.59h.

SHL tim će vršiti odabir učesnika/ca na osnovu pristiglih prijavnica i svi prijavljeni/e će u petak, 23.02.2023. biti obavješteni o statusu njihove prijave putem e-mail adrese koju navedu u prijavnici.

Za sva pitanja i nejasnoće, naš SHL Tim ti stoji na raspolaganju putem e-mail adrese: srdjan@shl.ba 

Preuzeto sa: SHL