IzdvajamoOstalo

Aktiv razvoja građanske sfere Brod: Postanite dio našeg tima

ARGS – Aktiv razvoja građanske sfere je nevladina organizacija posvećena razvoju mladih u Brodu. Grupa entuzijastičnih pojedinaca vođeni ljubavlju prema svom gradu Brodu su se udružili s ciljem da podrže i osnaže mlade u našoj zajednici. Cilj im je stvoriti bolju budućnost za mlade kroz inspirativne programe i inicijative. Kroz svoje istraživačke projekte, žele bolje razumjeti potrebe mladih i pružiti im adekvatnu podršku. ARGS-u je u cilju da sprovede razne konkretne inicijative za mlade u našoj lokalnoj zajednici. Evo nekoliko primjera:

  1. Edukativni programi: organizovanje radionica, seminara i predavanja o različitim temama kao što su liderstvo, komunikacijske vještine, politička pismenost, ljudska prava, karijerni razvoj i mnoge druge teme.
  2. Volonterske aktivnosti: ohrabrivanje mladih da se uključe u volonterske projekte i aktivnosti kako bi stekli vrijedno iskustvo, razvili empatiju i doprinijeli zajednici. 3. Mentorstvo: pružanje mentorske podrške mladima, pomažući im u postavljanju ciljeva, razvoju vještina i prevladavanju izazova.
  3. Istraživanje i analiza: provođenje istraživanja kako bi bolje razumjeli potrebe mladih i identifikovali ključne probleme s kojima se suočavaju.
  4. Kulturne i umjetničke aktivnosti: organizovanje događaja, izložbi i drugih kulturnih aktivnosti kako bi podržali mlade umjetnike i promovisali talente i kreativnost.

Svi mladi iz Broda i regiona mogu postati članovi ARGS-a slanjem imena, prezimena i broja telefona na e-mail argsnvo@gmail.com ili putem poruke na Facebooku ili Instagramu.

Izvor: Saopštenje