EdukacijaIzdvajamo

Trening trenera: Izvještavanje o različitostima

Podgorica

Montenegro

Reporting Diversity Network poziva organizacije civilnog društva, aktiviste i branitelje ljudskih prava da prisustvuju treningu trenera o izvještavanju o različitostima. Obuka će se održati u Podgorici od 13. do 16. februara 2024. godine i okupiće 30 učesnika iz cijelog Zapadnog Balkana.

Trodnevna radionica će se fokusirati na tri grupe vještina: prepoznavanje govora mržnje, odgovaranje na narative mržnje i zagovaranje poštivanja različitosti u izvještavanju.

Ova radionica je osmišljena tako da opremi polaznike kapacitetima, kanalima, resursima i metodama da se efikasnije i aktivnije angažuju i da suzbijanje neodgovornog i često nezakonitog ponašanja aktera u medijskoj sferi postane dio njihove redovne prakse u očuvanju ljudskih prava, vladavine prava i demokratskim standardima u regionu. Trening o izvještavanju o različitostima će se fokusirati na povećanje tradicionalnih vještina učesnika i vještina vođenja kampanja na društvenim medijima, kao i vještina zagovaranja.

U okviru Napredne obuke o raznolikosti izvještavanja, učesnici će prisustvovati i konferenciji Reporting Diversity Network, koja će se održati 15. i 16. februara 2024. 

Radni jezik radionice je engleski.

Sve troškove putovanja i smještaja snosi organizator. 

Rok za prijavu: 22.1.2024.

Za više informacija o treningu i prijavu, posjetite službene stranice organizatora.

Preuzeto sa: media.ba