Vijesti

Etno koncerti: Milan Vasić i Danica Krstić na dočeku Pravoslavne nove godine

Za doček Pravoslavne nove godine u našem gradu sve sugrađane ali i mnogobrojne posjetioce i ove godine očekuje etno spektakl.

Naime, u izuzetno bogatom programu koji počinje 13. januara od 21.00 čas, nastupiće članovi pjevačkih grupa RKUD-a „Pelagić“, KUD Čajavec“, KUD Sveti Sava, KUD Piskavica, Muzički Atelje Jelene Stanišić, Damjan Vračar, Balkan koncept orkestar, te mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

Zvijezde večeri na dočeku Pravoslavne nove godine biće etno pjevačica Danica Krstić i glumac i pjevač Milan Vasić, a u okviru programa te večeri nastupiće i Trubački orkestar „Barka Brass“.

Na ovaj način publici koja bude prisustvovala koncertu, biće predstavljena bogata riznica krajiških pjesama koje se na prostoru nekadašnje Bosanske Krajine pjevaju od davnina i prenose s koljena na koljeno.

Banja Luka će na taj način da promoviše banjalučke pjevačke grupe i muzičke medaljone, koji su duboko ukorijenjeni u bogatu srpsku tradiciju i koji lokalno uzdižu do nivoa univerzalnog.

Bogat i raznovrstan program počinje u 21.00 čas na šetalištu kod Hrama Hrista Spasitelja, a nakon programa u ponoć je predviđen moleban povodom Pravoslavne nove godine.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka