EdukacijaIzdvajamo

Radionica: Prsluk za spasavanje

Svako dijete je jedinstveno na svoj način. Neka su temperamentna, reaguju burno na situacije koje im ne odgovaraju, rođena sa više energije “ne drži ih mjesto”. Druga su mirnija, tajanstvena, imaju manje energije.

Neka djeca su od početka senzibilnija, nježnija i traže da im se pristupi pažljivo. Većina djece spada u nekoliko tipova ličnosti od kojih su neka povučena, neka preosjetljiva, neka prkosna, neka nepažljiva, a neka aktivna.

Od velikog značaja u vaspitanju jeste na prvom mjestu razumjeti temperament svog djeteta, a zatim prilagoditi stil vaspitanja ličnosti djeteta i pomoći mu da nadogradi svoje jake strane.

Kada ne poznajemo ličnost svog djeteta i ne razumijemo ga, pogoršavamo situaciju.

Uznemireno dijete treba mirnog roditelja, jer jedino uz mir može nestati nemir.

Cilj radionice jeste pomoći roditelju da upozna razvojne faze kroz koje dijete prolazi u ranom uzrastu, razumije temperament i potrebe svoga djeteta. Kada upozna razvojne faze, potrebe i ličnost svog djeteta, moći će osvijestiti odgovarajući roditeljski stil i snaći se u izazovnim i zahtjevnim situacijama.

Radionica je namijenjena roditeljima djece predškolskog uzrasta i svima onima koji se bave djecom i žele da unaprijede svoje alate za rad sa njima.

Voditelj radionice: Đurđica Jeličić, diplomirani psiholog sistemski porodični psihoterapeut

Prijavu (ime i prezime, kontakt telefon) poslati putem mail-a omladinski.zds@gmail.com do 26. 12. do 19h.
Učešće je besplatno!

Aktivnost realizujemo uz podršku Град Бања Лука

Preuzeto sa: Instagram @zdravodaste