Edukacija

Online kurs „Finansijska pismenost“

U savremenom životu, u 21. veku, dobu informacija i znanja, biti finansijski pismena osoba postalo je neophodno. Svi znamo za prihode i rashode, za kućni budžet. Kada se zaposlimo, imamo mesečna primanja na raspolaganju, dok sa druge strane krećemo da prihvatamo određene troškove. Planiranje ličnog budžeta je postao ključ uspeha ličnih finansija, a investiranje slobodnog kapitala i stvaranje pasivnih prihoda vam omogućava finansijsku nezavisnost. Ovaj online kurs teži da vam svaku navedenu temu približi na što jednostavniji način.

Na ovom online kursu “Finansijsko obrazovanje” naučićete osnove o samom novcu, o njegovoj istoriji i nameni. Prolazimo kroz osnove prihoda i rashoda i postavljamo temelje za lični budžet. Nakon analize prihoda i rashoda, detaljnije obradjujemo koncept investiranja i pasivnog prihoda. Za kraj smo obezbedili ono najslađe: definišemo šta je finansijska nezavisnost i čemu treba da težimo.

Ovaj kurs je namenjen za sve mlade osobe koje žele da započnu pravilnu organizaciju ličnog budžeta i za sve one koji žele da svoje znanje o ekonomiji i finansijama podignu na viši nivo. Pričamo o svakodnevnim temama, samo što smo ih sistematizovali, kako bi lekcije o ekonomiji i finansijama bolje razumeli.

Online kurs „Finansijska pismenost“ kreirao je Strahinja Krstić autor programa Finansijska nezavisnost.

Više informacija na: https://on.edu.rs/course/lifterlms-quickstart-course/