Edukacija

Steknite vještine za unaprijeđenje karijere na besplatnom seminaru „Behance i Portfolio”

Iza sebe imate mnoštvo radova i projekata, ali ne pronalazite najbolji način da ih objedinite na jednom mjestu i tako se predstavite poslodavcu? Ili ste na početku karijere i nedostaje vam iskustvo da upotpunite svoj portfolio i učinite ga primamljivim?

Na besplatnom seminaru „Behance i Portfolio: Unaprijedite svoj kreativni svijet” imaćete priliku da steknete niz vještina koje će vam omogućiti da svoj talenat i iskustvo predstavite u najboljem svjetlu. Za one koji možda nisu upućeni – Behance je online platforma koja omogućava kreativcima u svijetu dizajna da prikažu svoje radove potencijalnim klijentima, poslodavcima i saradnicima, dok Portfolio predstavlja kolekciju radova koja se u svojoj digitalnoj formi može predstaviti na Behanceu.

Zato, ako dolazite iz svijeta dizajna ili pak planirate da zakoračite u ovu sferu – ne smijete zaobići ovaj seminar na ITAcademy, koji je potpuno besplatan! Steći ćete vrijedno i praktično znanje koje će vam koristiti u karijeri.

Seminar možete pratiti uživo, na ITAcademy u Sarajevu, ili online, putem live streama. Sve što treba da uradite jeste samo da popunite prijavu koja se nalazi na dnu stranice, nakon čega ćete dobiti telefonsku potvrdu o rezervaciji mjesta.

Prijavite se!

GDJE?

ITAcademy ili online – putem live streama

KADA?

U subotu, 9. decembra, od 9:30

ŠTA?

„Behance i Portfolio: Unaprijedite svoju karijeru”

KAKO?

Popunite prijavu i osigurajte mjesto

KO?

Predavači Haris Delimustafić i Igor Dugonjić

ŠTA ĆETE NAUČITI

Prije svega, Behance i Portfolio predstavljaju digitalnu kartu kojom se kreativci predstavljaju publici, ali i moćne alate koji demonstriraju njihove vještine, iskustvo i jedinstven stil. Ovo je najbolji način da se istaknete pred konkurencijom i otvorite vrata ka novim profesionalnim prilikama.

Pored toga što ćete saznati sve o tome kako treba da izgleda kvalitetan portfolio – koje radove treba istaći, šta treba izbjegavati, koje su česte greške prilikom pravljenja portfolija – imaćete priliku da naučite i kako izgleda intervju za posao i kako bi trebalo da predstavite sebe. Uz to, očekuju vas i vrijedna saznanja o Behance platformi:

  • šta za vas, a šta za vaše potencijalne klijente predstavlja Behance;
  • kako se registrovati na Behance platformu i kreirati profil;
  • kako izabrati kvalitetan sadržaj za predstavljanje;
  • koliko su važni estetika i vizuelni identitet.

Dakle, ukoliko ste spremni da na potpuno besplatan način steknete vještine koje će vam i te kako koristiti u izgradnji uspješne karijere, ne propustite priliku i popunite prijavu koja se nalazi na dnu stranice.

ZAŠTO JE VAŽNO DA UČESTVUJETE NA SEMINARU

Bez obzira na to da li već imate klijente ili poslodavca za koga radite ili tek planirate da se upustite u svijet traženja posla, ono što će vam ovaj seminar pružiti omogućiće vam da svoje poslovanje uvijek održavate na visokom nivou. Evo zašto je važno da savladate ove vještine i učestvujete na seminaru:

  • Postaćete dostupni klijentima širom svijeta: Dobro izgrađen portfolio i Behance profil omogućiće vam da se profesionalno predstavite i postanete vidljiviji u digitalnom svijetu.
  • Podići ćete svoj karijerni razvoj na viši nivo: Uz atraktivan portfolio i Behance profil ne samo da ćete privući potencijalne klijente već će oni predstavljati i najbolju evidenciju vaših postignuća.
  • Imaćete mogućnost da stvorite kvalitetnu mrežu kontakata: Behance je odlična prilika i da ostvarite interakciju sa drugim kreativcima, dobijete atraktivne informacije iz svijeta dizajna i izgradite profesionalnu mrežu kontakata.

Na kraju, najbitnije od svega jeste unapređenje vaše karijere, a dobar portfolio i Behance profil će vam to i konstantno omogućavati.

Vaši predavači: Haris Delimustafić i Igor Dugonjić

Haris je certifikovani dizajner sa bogatim portfolijom i impresivnom listom klijenata. Više od 6 godina radi na poziciji grafičkog dizajnera gdje je stekao iskustvo rada na različitim projektima prvenstveno za marketing, izdavaštvo i brending. Ljubav prema dizajnu, stalno usavršavanje i želja za napredovanjem doveli su ga do uloge mentora gdje će novim generacijama kreativaca pomoći da ostvare zavidan nivo znanja i uspješnu karijeru u ovoj uzbudljivoj oblasti.

Igor je stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u oblasti grafičkog, web i video dizajna. Tokom saradnje sa TV Hayatom kreirao je špice i reklame za razne klijente, koristeći programe kao što su CorelDRAW, Illustrator, Photoshop, 3ds Max, Premiere i After Effects. Pored toga, bavi se i kreiranjem web stranica u Dreamweaveru i WordPressu, kao i print dizajnom.

Preuzeto sa: www.it-akademija.com