EdukacijaIzdvajamo

SMART Balkan – Prijava na trening 11.-12.12.2023.

Projekat SMART Balkan organizuje dvodnevni trening “Shvatanje uloge OCD-a u procesu EU integracija: gdje, kada i kako raditi u području sigurnosti i stabilnosti u svim poglavljima pristupanja EU” koji će se održati 11. i 12. decembra 2023. godine u Sarajevu.

Cilj treninga je da se organizacije civilnog društva u Bosni i Hercegovini pobliže upoznaju sa EU integracijama, posebno iz aspekta sigurnosti. Razmatrat ce se i načini njihovog uključivanja u proces integracija, kao i uloga organizacija u pomenutim procesima i mogućnost direktnog doprinosa putu BiH ka EU.

Tematski blokovi obuhvatit će oblasti sigurnosti i odbrane, energetske sigurnosti, korupcije i migracije ali će se tokom samog treninga pažnja posvetiti i ostalim oblastima sigurnosti. Treneri i gosti renomirani su predavači i eksperti iz područja sigurnosti i EU integracija.

Prijaviti se možete putem linka, do 6.12.2023.  a broj mjesta je ograničen. Projekat snosi troškove prevoza smještaja i ishrane za učesnike/ce.

Na raspolaganju smo za sve dodatne informacije, molimo kontaktirajte nas putem e-maila info.bih@smartbalkansproject.org.

Prijaviti se možete ovdje

Preuzeto sa: mreza-mira.net