EdukacijaIzdvajamo

Besplatna radionica – Finansije pod kontrolom: Alpha Talks radionica o finansijskoj pismenosti

Želite li naučiti kako da efikasnije upravljate svojim ličnim finansijama? Kako da organizujete i isplanirate mjesečni budžet? Kako da pratite kretanje prihoda i troškova? Bolje razumijete finansijske pojmove i termine?

Na sva ova pitanja dajemo odgovore na novoj Alpha Talks radionici, 30. novembra od 17:00 do 19:00h, u Banjoj Luci, na temu “Finansije pod kontrolom: Alpha Talks radionica o finansijskoj pismenosti.” Radionicu će voditi Gojko Rodić, direktor Alphabet Group-a i dugogodišnji bankar koji se sa temom novca i upravljanja ličnim finansijama aktivno bavi od početka profesionalne karijere. Radionica je namijenjena svima koji žele da nauče više o upravljanju novcem i ključnim finansijskim konceptima neophodnim za funkcionalno snalaženje u svakodnevici.

Broj mjesta je ograničen, zato osigurajte svoje na vrijeme popunjavanjem prijavnog obrasca na dnu stranice.

Finansijska pismenost – ključna vještina 21. vijeka

Finansijska pismenost je najvažnija vještina za uspješno upravljanje novcem, međutim istraživanja pokazuju da je ova vrsta pismenosti kod nas na jako niskom nivou. Mnogi ljudi se suočavaju sa poteškoćama u vođenju ličnih finansija iz nekoliko razloga: nedostatka znanja, neorganizovanosti ili neadekvatnog planiranja. Drugim riječima – finansijski su nepismeni.

Zbog toga smo u Alphabetu odlučili posvetiti pažnju ovoj temi i organizovati besplatnu radionicu na kojoj ćemo govoriti o sljedećim aspektima finansijske pismenosti:

 Osnovni finansijski koncepti

 Kako odrediti plan štednje

 Kako stvoriti finansijske navike

 Kako se izboriti sa inflacijom

 Mitovi i predrasude o kreditima

 Upravljanje porezima, i osiguranjem

 Donošenje adekvatnih odluka o ulaganjima

Cilj radionice je da učesnici usvoje znanja koja će im pomoći da svjesno upravljaju novcem, da nauče razlike između ključnih finansijskih pojmova i da razumiju osnovne finansijske koncepte, te da znaju da naprave svoj bilans stanja – svoju ličnu sliku koja pokazuje šta sve predstavlja njihovu imovinu i koliko je imaju, koliko duguju, i koliko zapravo “vrijede” nakon što oduzmu dugovanja od onoga što posjeduju.

Sve ovo vam zvuči zanimljivo i korisno? Onda nam se pridružite na Alpha Talks radionici, a svoje mjesto osigurajte prijavom ispod.

Više o predavaču:

Gojko Rodić je partner i direktor konsultantske domaće kompanije Alphabet Group. Trenutno, jedan od najangažovanijih trenera u oblasti unapređenja prodajnih i finansijskih kompetencija u regionu o čemu svjedoči 35 održanih trening dana u prethodna dva mjeseca i preko 500 učesnika treninga. Pored toga što je dugogodišnji trener prodaje, Gojko je i nekadašnji asistent na fakultetu na predmetima Finansijska tržišta i Bankarstvo, sa dugogodišnjim iskustvom u bankarstvu.

Prijave na: https://alphabetgroup.net/besplatna-radionica-finansije-pod-kontrolom-alpha-talks-radionica-o-finansijskoj-pismenosti/