Vijesti

Održana deveta Konferencija omladinskog rada – KORA 9

U Domu omladine u Banjoj Luci održana je deveta po redu Konferencija omladinskog rada – KORA 9. Konferencija je održana 27. i 28. septembra 2023. godine, a organizovana je od strane Mreže omladinskih centara za animiranje razvoj i trening Republike Srpske – Mreža M.O.C.A.R.T. i „Perpetuum mobile – Instituta za razvoj mladih i zajednice” Banja Luka, kao sekreterijata Mreže.

Konferencija je organizovana uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, a Ministar Selma Čabrić svečano je otvorila Devetu konferenciju omladinskog rada. Ovom prilikom izjavila je, da je primarni cilj ovog skupa unapređenje i profesionalizacija omladinskog rada, kao i jačanje omladinskog sektora

Upravo ovo su i teme ovogodišnje Konferencije, te je većina vremena posvećena upravo razgovoru o samoj profesionalizaciji omladinskog rada.

Potpredsjednik Mreže M.O.C.AR.T. i izvršni direktor Instituta Perpetuum mobile, Srđan Ostojić naglasio je da je jako važno ko i na koji način radi sa mladima, te da je važno imati omladinske organizacije koje će na vrijeme kreirati programe koji su u skladu s mladima.

Čast nam je što su ovom događaju prisustvovali predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, predstavnici međunarodnih organizacija, insitutcija, donatora, fakulteta u Banjoj Luci, članica Mreže M.O.C.A.R.T. kao i aktivni mladi članovi Budi Muško Klubova Banja Luka, Tuzla i Brčko.

Tokom konferencije prisutni su imali priliku čuti predstavljanje pojedinih aktivnih članica Mreže, dva panela na teme: „Omladinski rad i njegov značaj“ i „Za zdravo i bezbjedno odrastanje“, predstavljanje početka procesa kreiranja kurikuluma za profesionalizaciju omladinskog rada, kao i prezentaciju na temu važnosti transparentnosti prilikom dodjeljivanja javnih sredstava omladinskim organizacijama.

Profesionalizacija omladinskog rada i jačanje omladinskog sektora treba da budu primarne teme kojima svi treba da daju maksimalan doprinos.

Preuzeto sa: Perpetuum mobile