Vijesti

Od 4. do 8. oktobra: Sve je spremno za 6. Internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“

Sve je spremno za Šesti internacionalni muzički festival „Jesenja sonata“, koji će u Kulturnom centru Banski dvor biti održan od 4. do 8. oktobra.

-Ovo je manifestacija koja je u prethodnom periodu snažno odjeknula u čitavom regionu, dobivši izuzetno pozitivne recenzije od strane muzičke kritike, te veliku podršku publike koja nam je kroz maksimalnu posjećenost svih festivalskih programa, pokazala da se nalazimo na pravom putu i da umjetnička muzika itekako ima svoje posjetioce, ukoliko im se ponudi kvalitet i adekvatna promocija pripremljenog programa – navedeno je u saopštenju Banskog dvora.

Dodaju da je ovaj festival zamišljen kao elitni, višednevni muzički događaj, susret vrhunskih muzičkih umjetnika iz zemlje i inostranstva, te svojevrsni nacionalni i internacionalni forum najviših umjetničkih standarda, koji će ugostiti značajna imena umjetničke muzike današnjice.

-Iako će Festival obuhvatiti koncerte renomiranih muzičkih sastava i izvođača, zahvaljujući menadžerskim aktivnostima Ustanove, te podršci pokrovitelja i sponzora, organizator je obezbijedio pristupačnu cijenu festivalske ulaznice za svako koncertno veče koja iznosi 7 KM – navode organizatori.

Iz Banskog dvora ističu kako je, kroz svoje šesto festivalsko izdanje „Jesenja sonata“  postala tradicionalna i prepoznatljiva kulturna manifestacija koja će zasigurno u budućnosti  još snažnije stimulisati muzički i kulturni razvoj grada i Republike Srpske.

-Festival, koji će biti održan u periodu od 4. do 8. oktobra i obuhvatiće pet cjelovečernjih koncerata etabliranih muzičkih umjetnika u velikoj Koncertnoj dvorani Banskog dvora, a svi koncerti će počinjati u 20.00 časova.

Kompletan program možete da pogledate OVDJE.

Ulaznice za sve festivalske večeri svi zainteresovani mogu kupiti na biletarnici Banskog dvora, svakim danom, osim vikendom od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka