EdukacijaIzdvajamo

Poziv na trening program „Živa biblioteka BiH“

Zanima te koncept žive biblioteke?

Imaš priču koju želiš da podijeliš sa drugim mladim ljudima?

Želiš da naučiš kako koristiti moć storytellinga u komuniciranju sa ljudima i na društvenim mrežama?

                                   …onda je ovaj trening prava stvar za tebe :).

     Helsinški parlament građana Banja Luka u periodu od 06-8. oktobra 2023. godine u Hajdučkim vodama (Borja, Teslić) organizuje trodnevni trening program naziva „Živa biblioteka BiH“ za mlade iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj trodnevnog trening programa je teorijska i praktična edukacija 15 mladih, uzrasta 18-24 godine o važnosti storytellinga i koncepta žive biblioteke (Human library concept) u procesu izgradnje dijaloga u BiH.

Trening je dio projekta „Ne sudi o knjizi po koricama“ koji ima za cilj korištenje koncepta žive biblioteke za izgradnju okvira za razgovor među mladima koji može razbiti predrasude, suprotstaviti se govoru mržnje prema marginaliziranim grupama i osporiti postojeće stereotipe i predrasude u međuetničkim sredinama u zemlji, istovremeno koristeći storytelling metodu za promociju pomirenja među mladima. Projekat je finansijski podržan od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Svoj CV sa kratkim motivacionim šalji na: smarkovic@hcabl.org do 25. septembra 2023.  Prijava može ići i u audio-vizuelnoj formi.

Vaša pitanja i prijave vezane za trening možete slati na smarkovic@hcabl.org ili 051 432 750.

Helsinški parlament građana snosi troškove puta, smještaja i osvježenja.

Preuzeto sa: HCA BL