DogađajiIzdvajamo

Obilježimo zajedno Evropski dan jezika, 26. septembar!

Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Evropska unija u BiH pozivaju vas da nam se pridružite u obilježavanju Evropskog dana jezika. Evropski dan jezika proslavljamo širom Bosne i Hercegovine kroz brojne događaje namijenjene učenicima, studentima, profesorima, nastavnicima i svim ljubiteljima jezika.

Centralni događaj proslave Evropskog dana jezika se održava 26.9.2023. u Banjaluci u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Republike Srpske od 11:00 – 15:00 sati. Ukoliko želite osvježiti svoje znanje jezika, naučiti nešto novo i osvojiti nagrade, pridružite nam se i učestvujte u zanimljivim događajima za za Evropski dan jezika!

Učenici, nastavnici, profesori, studenti, ljubitelji jezika, pridružite nam se da zajedno promovišemo bogatu jezičku i kulturološku različitost Evrope te da zajedno podstičemo učenje jezika u školi i izvan nje.

Šta vas očekuje?

Družimo se, istražujemo i učimo jezike tokom Zabavnih časova evropskih jezika zajedno sa Francuskim institutom, Goethe institutom, Austrijskim institutom, Udruženjem Dante Alighieri, Ambasadom Španije u BiH, Ambasadom Mađarske u BIH, Ambasadom Slovenije u BiH i Ambasadom Češke u Bosni i Hercegovini.

Europe House u Bosni i Hercegovini, Francuski institut u BiH i Ambasada Francuske u BiH, Goethe Institut u BiH, Austrijski institut Sarajevo te ambasade Španije, Češke republike, Mađarske, Slovenije i Italije, Udruženje Dante Alighieri i Središte za cjeloživotno učenje, u saradnji sa narodnom i univerzitetskom bibliotekom Republike Srpske pripremili su dodatne zanimljive sadržaje, nagradne igre, informacije o časovima jezika te brojne druge zanimljivosti za sve posjetioce.

Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite i zajedno obilježimo još jedan zabavni, zanimljivi i edukativni Evropski dan jezika u Bosni i Hercegovini!

Evropski dan jezika tradicionalno se proslavlja 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, gdje se kroz niz aktivnosti skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingvističku i kulturalnu raznovrsnost u Evropi.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte: info@euic.ba

Izvor: Saopštenje