DogađajiIzdvajamo

Banjalučka biciklijada u petak!

Centar za životnu sredinu (nacionalni koordinator Evropske sedmice mobilnosti), u saradnji sa IG Banjalučka kritična masa i Grad Banja Luka, te uz podršku EU Info Centra organizuje i ove godine banjalučku biciklijadu – dvadeset i drugu po redu.

Registracija učesnika je između 17.00 i 18.00 časova, a početak vožnje u 18.00 časova. S tim u vezi, molimo građane da dođu na vrijeme, a kako bi se stigli registrovati. Registracija učesnika je osnov za učešće u nagradnoj igri.

Na startnoj lokaciji nalaziće se i štand za manje popravke bicikala, a tokom vožnje će biti obezbjeđen i mobilni servis za popravku – za šta se pobrinuo Soković Sport Šop.

Ruta je dugačka oko šest kilometara, a predviđeno vrijeme vožnje je oko 60 minuta. Nakon završetka vožnje, slijedi izvlačenje nagrada.

Nakon dodjele nagrada slijedi druženje uz muzički program, a da ne bismo ostali žedni, pobrinuo se MCB – The Master Craft Brewery – sa domaćim, banjalučkim kraft pivom.

22. banjalučka biciklijada „Dva su točka dovoljna“ obilježava završetak Evropske sedmice mobilnosti (16. – 22. septembar) i Svjetski dan bez automobila (22. septembar), te promoviše održivu urbanu mobilnost i alternativne načine prevoza.

Preuzeto sa: Centar za životnu sredinu