GrantoviIzdvajamo

Fond za mlade feministkinje – poziv za učesnice

Konkurs koji je pred vama odnosi se na devojke iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije, koje žele da odu na jednomesečni boravak u zemlju regiona gde bi stekle iskustvo u radu sa nekom od feminističkih organizacija.

Fond za mlade feministkinje, namenjen je podršci 6 mladih devojaka, budućih liderki, čiji će autentični feministički izraz uneti novu energiju u ženski pokret.

Konkursom za mlade feministkinje želimo da spojimo energiju, znanja i veštine mladih žena sa iskustvom i mudrošću naših drugarica koje se već dugo bore protiv patrijarhata. Kako su nam u takvoj borbi potrebna dugotrajna rešenja, odlučili smo se da devojke i organizacije povezujemo regionalno.

Specifičnost ovog programa je u tome što će, nakon prijave za učešće, devojke biti uparene sa organizacijama koje najviše odgovaraju njihovim interesovanjima, oblastima delovanja ili želji za dalji razvoj. Po dve devojke iz svake zemlje imaće priliku da tokom mesec dana borave i sarađuju neposredno sa organizacijama iz neke iz susednih zemalja. U tom periodu, sticaće relevantno iskustvo za njihov dalji angažman i razvoj u smeru u kome žele. Vrednost fonda je 12.000 USD (za svaku devojku po 2.000 USD). Tokom boravka, učesnicama će biti obezbeđeni prevoz, smeštaj i mesečni džeparac.

Ko može da se prijavi?

Devojke koje imaju od 18 do 33 godine,

Devojke koje veruju da je važno ceniti put koji su nam prethodnice otvorile,

Liderke koje su spremne da nesebično ponude svoje iskustvo, znanja i perspektive,

Devojke koje su spremne da uče, razumeju i primene perspektive naših prethodnica,

Devojke koje su spremne da se za svoje mesto bore, da u toj borbi otvaraju prostor za različite feminističke pristupe, stvarajući podržavajuću atmosferu zajedništva.

Kako se vrši prijava?

Kako bi se prijavila, potrebno je da popuniš online formular, a za sve informacije o procesu spajanja sa organizacijama možeš pogledati uputstvo za učesnice i katalog organizacija.

Na osnovu kataloga organizacija, praviš selekciju u kojoj organizaciji bi volela da provedeš mesec dana, deleći i usvajajući znanja i iskustva.

Zatim, po završetku konkursa, pregledanjem prijava, pravi se odabir devojaka koje će učestvovati u programu i vrši se uparivanje sa organizacijama, u zavisnosti od izraženih interesovanja, znanja i težnji.

Vremenski okvir konkursa i programa

  1. Konkurs traje od 05.09 do 25.09.2023.
  2. U priodu od 25.9. do 6.10.2023, vrši se odabir i uparivanje učesnica sa organizacijama
  3. Program se sprovodi od 1. do 30.11.2023.
  4. Nakon završetka programa, u periodu od 30.11. do 15.12.2023. vrši se izveštavanje

Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja u vezi sa konkursom, piši nam na melanija@tragfondacija.org i rado ćemo na njih odgovoriti.

Preuzeto sa: tragfondacija.org