EdukacijaIzdvajamo

Trening za mlade: Čitanje između redova

Gradačac

Bosnia and Herzegovina

Njemačka fondacija Hanns Seidel u BiH organizuje jednodnevni trening za mlade pod nazivom “Reading Between the Lines” / “Čitanje između redova”, koji će se održati u srijedu, 5.7.2023, u konferencijskoj sali Banja Ilidža u Gradačcu.

Poziv je otvoren za mlade ljude u dobi od 15 do 25 godina koji dolaze sa područja sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, sa fokusom na zajednice: Gradačac, Modriča, Orašje, Odžak i Brčko. Ova jednodnevna obuka osmišljena je da nauči mlade ljude da kritički konzumiraju medijski sadržaj u različitim formatima, od novinskog teksta, preko YouTube videa, do oglašavanja na stranicama društvenih mreža. Kroz ovu obuku polaznici/ce će naučiti kako da kontekstualiziraju medijski sadržaj i interpretiraju različite aspekte medijskog sadržaja.

Trenerica na događaju će biti prof. Vesima Čičkušić, doktor žurnalističkih nauka, a događaj će moderirati/facilitirati Ammar Grabić, izvršni predsjednik Omladinske novinske asocijacije u BiH (ONAuBiH). Radni jezik na treningu je BHS.

Organizator će obezbijediti refundaciju putnih troškova učesnicina/cama, radni materijal te hranu i osvježenje za vrijeme trajanja treninga.

Rok za prijavu je 30.6.2023.

Za više informacija o treningu i prijavi, posjetite službene stranice organizatora.

Preuzeto sa: media.ba