Događaji

Druga nacionalna konferencija za BiH: SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan

Nacionalna konferencija, Muzej savremene umjetnosti, Banja Luka, 14.06.2023. 10:30

Događaj

14.06.2023. 14:00 – 14.06.2023. 14:00

Uživo

Link događaja

Banja Luka

SMART Balkan organizuje  drugu Nacionalnu konferenciju koja će se održati u srijedu,14.06.2023. godine sa početkom u 10:30 sati u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci. Tema Konferencije je Zašto vlast dodjeljuje grantove oranizacijama civilnog društva?

 U dodatku panelu i otvorenoj diskusiji za učesnike/ce, tokom Konferencije će biti predstavljeni i otvoreni pozivi za dodjelu grantova, kao prilika za finansiranje novih projekata iz oblasti sigurnosti i stabilnosti i upravljanja, te će biti potpisani i ugovori sa dobitnicima grantova Nacionalne intervencije.

Učešće u konferenciji uzet će organizacije civilnog društva, korisnici SMART Balkan grantova, mediji i akademska zajednica. Broj mjesta je ograničen do popunjavanja mjesta, a još uvijek se možete prijaviti popunjavanjem registracijskog obrasca, dostupnog na linku.

Regionalni projekat u oblasti razvoja civilnog društva SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan provode Centar za promociju civilnog društva (CPCD) u saradnji sa partnerskim organizacijama iz Sjeverne Makedonije – Center for Research and Policy Making i Albanije-Institute for Democracy and Mediation, a finansira Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Projekat je regionalnoj javnosti približio aktivni i jedinstveni koncept jačanja parcipativnih demokratija i euroatlanskih integracija putem umrežavanja i osnaživanja organizacija civilnog društva i mreža OCD, u cilju stvaranja mirnih i inkluzivnih društava za održivi razvoj u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji.

Preuzeto sa: lonac.pro