DogađajiIzdvajamo

Interaktivno predavanje – Iskustva iz preduzetništva: Kada ubrzati, a kada povući ručnu

Alpha Talks, novi projekat kompanije Alphabet Group, jednom mjesečno će okupljati profesionalce koji će na radionicama i predavanjima otvorenog tipa dijeliti stručna znanja i praktična iskustva stečena kroz angažman u realnom sektoru. Cilj Alpha Talks susreta jeste da učesnicima omogućimo sticanje znanja i razvijanje kompetencija kroz edukativno-interaktivne radionice sa predavačima iz različitih sektora i profesija koji će pričati o realnim pričama, potkrijepljenim ličnim iskustvima i mnoštvom stvarnih primjera.

Na naše sljedeće interaktivno predavanje pod nazivom „Iskustva iz PREDUZETNIŠTVA: Kada ubrzati, a kada povući ručnu“, koje će se održati 6. juna u prostorijama Alphabet Group-a, pozivamo sve koji su zainteresovani za ovu temu. Preduzetništvo je uzbudljiva avantura koja zahtijeva hrabrost, jasnu viziju i strast, a učenje od iskusnih preduzetnika na predavanjima ovakvog tipa jedna je od ključnih stvari koja može pomoći i vašoj preduzetničkoj ideji ili biznisu. Zato, ne propustite priliku da čujete tips&tricks, pouke i stvarna iskustva našeg predavača, Davora Maksimovića, koji je prošao uspone i padove, razvio nekoliko uspješnih biznisa, ali isto tako i naučio lekcije iz neuspjelih poduhvata.

Davor će iz prve ruke podijeliti svoju priču – koje osobine, vještine i znanja je kombinovao i uspješno primjenjivao u pokretanju biznisa iz oblasti poslovnog i HR savjetovanja, medicine, proizvodnje kompjuterskih igrica i Fintech industrije, te kako je učio na svojim greškama. Neke od tema o kojima će govoriti:

✔ Šta je adekvatan miks za uspješno preduzetništvo?
✔ Profil uspješnog preduzetnika
✔ Koje su determinante uspjeha?
✔ Kako prepoznati svoje snage i slabosti?
✔ Kako odabrati nišu u kojoj raditi?
✔ Kada povući ručnu?
✔ Kako početi ponovo nakon neuspjeha?

Broj mjesta na radionici je ograničen na 10, a učešće je besplatno! Na ovom LINKU se možete prijaviti, a prijava podrazumijeva dostavljanje vaše radne biografije i odgovora na pitanje: Do kojih informacija o preduzetništvu je najteže doći i šta bi vam bilo najkorisnije da čujete na našem predavanju?

Izađite iz zone komfora i prijavite se na našu radionicu! Možda baš 6. juna dobijete odgovore na pitanja za kojima ste uvijek tragali i inspiraciju za lansiranje vaše preduzetničke ideje!

Više o predavaču:

Davor Maksimović je serijski preduzetnik koji je osnovao više od 10 kompanija. Trenutno je vlasnik/suvlasnik u šest kompanija u sektorima poslovnog/HR savjetovanja, medicine, proizvodnje kompjuterskih igrica i Fintech industrije. U svom preduzetničkom iskustvu bilježi i tri pada, odnosno tri neuspjela biznisa, a jedan je uspješno prodao.

Davor je akreditovani Process Communication Model Trener i kouč, član trenerskog tima Alphabet Group-a i TEDx govornik.

Proveo je 10 godina na različitim menadžerskim i korporativnim pozicijama (Nova Banka, Balkan Investment Bank i ProCredit Bank), a nakon bankarstva bio je CEO marketinške agencije koja je sa grupacijom najveća te vrste u BiH.

Uz treninge Davor radi i kao konsultant EBRD za finansije i bankarstvo.

Predsjednik je Upravnog odbora Banjalučke berze i član Upravnog odbora Fonda Polara.

Davorove oblasti ekspertize su organizacioni i lični razvoj, razvoj komunikacije, kao i conflict resolution.

Davor je diplomirao ekonomiju na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment. Školovao se i na PCRAEE – Procredit Regional Aademy Eastern Europe, kao i na PCA – ProCredit Academy u Njemačkoj.

Preuzeto sa: alphabetgroup.net