IzdvajamoKonkursi

Prijavite se na konkurs Kreativnog mentorstva

Kreativno mentorstvo poziva sve zainteresovane osobe iz sfere kulture, umjetnosti i kreativnih industrija da se prijave za program mentorstva koje se sprovodi u saradnji sa Evropskom unijom, UNESCO-m, British Council-om kao i Italijanskom agencijom za razvojnu saradnju u okviru projekta ,,Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan”.

OBLAST: umjetnost, kultura, kreativna industrija

OPIS: Prijavom na program Kreativnog mentorstva (LOT 1) polaznici će imati priliku da pohađaju Akademiju za kreativne lidere online, ostvare mogućnost prijave za Mentorski program za Kreativne lidere, kao i ostvare mogućnost dobijanja Grantova razmjene za kreativne lidere.

Program Kreativnog liderstva (LOT 1) će kroz različite obuke, umrežavanja, mentorstvo, grantove za razmjenu i istraživanja i kreiranje digitalnog portala osnažiti učesnike programa i podržati njihov rad na prostoru Zapadnog Balkana. Program čine tri programske cjeline : 1. Akademija za Kreativne lidere; 2. Mentorski program za Kreativne lidere; 3. Grantovi razmjene za Kreativne lidere.

Akademiju Kreativnih lidera vodiće priznati evropski kulturni stručnjaci za liderstvo. Akademija će pokrivati sljedeće oblasti: menadžment u kulturi, poslovno i strateško planiranje, komunikacija, razvoj i angažovanje publike, preduzetničke vještine i upoznavanje sa najboljim međunarodnim praksama. Do 100 učesnika imaće priliku da pohađa pomenute treninge online.
Mentorski program za Kreativne lidere će se baviti osnaživanjem lidera/ki i budućih lidera/ki sa područja Zapadnog Balkana, koji žele da pospješe svoje vještine i podstaknu svoj profesionalni razvoj kroz individualni rad sa mentorima u odnosu na njihove konkretne ciljeve, kroz peer learning i umrežavanje sa kolegama iz regije čitavog Zapadnog Balkana. Mentorski program će trajati od septembra 2023. do septembra 2024. godine. 24 mlada lidera/ke koji uspešno prođu program obuke u okviru Akademije za Kreativne lidere imaće priliku da se prijave za učešće u programu Mentorstva čiji će koncept biti zasnovan na metodologiji programa Kreativno mentorstvo, a koji će sprovoditi upravo naš tim! Više o načinu našeg rada i metodologiji programa pročitajte ovdje.
Grantovi razmjene Kreativnih lidera biće dodeljeni za podršku umrežavanja i direktne saradnje između kulturnih lidera u regiji Zapadnog Balkana i EU kroz studijske i istraživačke posete. Ova aktivnost će povećati kapacitete pojedinaca i njihovih organizacija za međunarodnu saradnju i osnažiti postojeće mreže kako organizacija na lokalu, tako i u evropskim okvirima.Da bi potencijalni zainteresovani mentiji/ke mogli/e da se prijave za Mentorski program, moraju proći kroz Akademiju za Kreativne lidere. Program će se realizovati na engleskom jeziku.

USLOVI: Mogu se prijaviti svi zainteresovani profesionalci iz oblasti umjetnosti, kulture i kreativnih industrija stariji od 18 godina koji žive i rade na Balkanu.

NAČIN PRIJAVE: Kako biste se prijavili potrebno je posjetiti sajt: https://www.britishcouncil.rs/sites/default/files/open_call_for_expressions_of_interest_in_cultural_leadership_and_media_programmes_individuals_0.pdf za detaljnija uputstva.

ROK ZA PRIJAVU: 15.04.2023. do 17h (CET)

Detaljnije na: CC4WBS.INFO@britishcouncil.org

Preuzeto sa: mladiinfo.me