Vijesti

Povodom 10 godina postojanja: Jubilarni koncert Bandoneon Square kvinteta u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani kulturnog centra Banski dvora, u srijedu 14. decembra sa početkom u 20.00 časova, biće održan koncert ansambla Bandoneon Square-a, kojim će ovaj sastav proslaviti značajan jubilej – 10 godina postojanja.

-Ove godine obilježavamo mali jubilej, deset godina postojanja benda i za nas ovaj koncert predstavlja više od uobičajeng nastupa. U ovih deset godina ostali smo vjerni tangu, ali ovaj put sa nešto „čvršćim“ zvukom uslovljenim korištenjem bubnja umjesto perkusija. Kroz Bandoneon Square je prošlo dosta naših kolega muzičara, ali u trenutnom sastavu smo ostvarili najvećih broj naših nastupa, kako festivalskih, tako i samostalnih koncerata. Od mnogobrojnih koncerata u BiH, u Sarajevu, Banjaluci, Bihaću, Prijedoru, Trebinju, Tesliću, Zvorniku, među najznačajnijim, izdvojili bi dva nastupa na festivalu u francuskom gradu Belfort – navedeno je u saopštenju.

Dodaju kako ovim jubilejom se pridružuju mnogo većem i značajnijem jubileju, 90 godina postojanja Banskog dvora – Kulturnog centra. sa željom da još mnogo decenija ova ustanova bude reprenzent kulturnih dešavanja u gradu.

Gosti na koncertu će biti Palladio String Quartet, Sanja Zelić, Slađana Zrnić, Emina Keskinović, Marko Ružić i plesni klub Tango Natural Banja Luka.

Besplatne pozivnice za koncert mogu se preuzeti na biletarnici Banskog dvora od ponedjeljka 5. decembra, svakim radnim danom, osim vikendom u periodu od 12.00 do 18.00 časova.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka