IzdvajamoOstalo

PRIJAVI SE na naš Start up Pool i pokreni projekt koji se bavi socijalnim temama u tvom lokalnom okruženju!

Želiš napraviti nešto dobro za svoju zajednicu? Možemo vas podržati u stvaranju nečeg novog, drugačijeg i korisnog za vašu lokalnu zajednicu.

PRIJAVI SE na naš Start up Pool i pokreni projekt koji se bavi socijalnim temama u tvom lokalnom okruženju!
Ko može aplicirati?

Fudbalski klubovi i škole fudbala, sportske i omladinske inicijative, NVO organizacije iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Rok za apliciranje

  1. novembar 2022. godine

Početak aktivnosti

  1. novembar 2022. godine

Krajnji rok za implementaciju aktivnosti:

  1. juni 2023. godine

Budžet

Football Zajedno StartUP Pool može podržati vaše aktivnosti sa minimum 500 BAM i maksimum 1000 BAM po grantu.

Apliciranje

Aplicirajte popunjavanjem jednostavnog obrasca na sljedećem linku – https://forms.gle/csdSzxW82LbeQwEB8

Materijali za aktivnosti

Projekat će osigurati promotivne materijale potrebne za vašu aktivnost (banere, zastave, naljepnice, itd). Organizacije mogu napraviti i svoje od obezbijeđenih sredstava.

Naši partneri Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Fudbalski savez Crne Gore uspješne aplikante dodatno će podržati s određenom opremom.

Ciljne grupe

• Asocijacije, klubovi, škole fudbala, treneri, igrači

• Organizacije civilnog društva i ljudskih prava

• Mladi ljudi svih spolova (10-20 godina)

• Škole i organizacije mladih ( učitelji, omladinski radnici)

• Ugrožene skupine (etničke manjine, migranti, izbjeglice, LGBT populacija, žene i djevojke)

Procedura

Nakon primanja vaše prijave stupit ćemo u kontakt s vama. Uspješni kandidati bit će obaviješteni o iznosu finansiranja. Grant će biti uplaćen na vaš bankovni račun nakon što završite svoje aktivnosti i predate kratki izvještaj i fotografije visoke rezolucije.

Detaljnije informacije o StartUP Pool- u možete pročitati ovdje

U okviru StartUP Pool-a namjeravamo mobilizirati različite zainteresirane strane poput fudbalskih klubova, inicijativa i drugih organizacija koji će koristiti fudbal, sport kao sredstvo za društvenu transformaciju. Pozivamo vas da nam se pridružite, poduzmete akciju, pozabavite se različitim oblicima diskriminacije i socijalnom inkluzijom kroz treninge, radionice, turnire, okrugle stolove, konferencije, brošure ili medijske kampanje.

Ako imate više pitanja, možete nas kontaktirati putem e-maila footballzajedno@vidc.org

O projektu

Football Zajedno je projekat koji koristi popularnost fudbala kao sredstvo za promociju socijalne inkluzije, različitosti i interkulturalnog dijaloga u podijeljenim zajednicama. Okupljamo relevantne zainteresirane strane kao što su fudbalske asocijacije, klubovi i škole fudbala sa nevladinim organizacijama i Grassroots inicijativama koje rade na polju ljudskih prava, antidiskriminacije, rodne ravnopravnosti i socijalne inkluzije u regiji.

Football Zajedno osnažuje ranjive i manjinske grupe te unaprjeđuje jednako učešće djevojčica i žena u fudbalu. Nudimo širok spektar aktivnosti s djecom i mladima, trenerima, edukatorima i aktivistima.

Projekat Football Zajedno koordinira Fairplay inicijativa pri VIDC-u s glavnim implementacijskim partnerom iZi u suradnji s nogometnim savezima Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekat Football Zajedno se sufinansira u okviru UEFA programa HatTrick i Austrijske agencije za razvoj.

www.footballzajedno.org

www.facebook.com/balkanprojects

www.instagram.com/footballzajedno/

www.fairplay.or.at

www.izi.ba

Preuzeto sa: lonac.pro