Vijesti

Četvrtak u Domu omladine: Sve je spremno za Međunarodni filmski festival „Uhvati film – Banja Luka“

Ukupno 27 kratkometražnih filmova koji su dostavljeni iz svih krajeva svijeta, biće prikazani u okviru 11. Međunarodnog filmskog festivala „Uhvati film – Banja Luka“, koji će ove godine biti održan od 20. do 22. oktobra u Domu omladine.

Pored filmova koji će biti prikazani, svi zainteresovani moći će da učestvuju i u panel diskusiji „Aktivizmom do promjena“ i to u petak, 21. oktobra od 19.00 časova, a naredni dan, tačnije subota 22. oktobar rezervisana je za panel diskusiju „Vidi li film mene ili samo moj invaliditet“ takođe sa počekom u 19.00 časova.

Međunarodni filmski festival „Uhvati film – Banja Luka“ počinje u četvrtak, 20 oktobra od 18.30 časova, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

-Cilj „Uhvati film” festivala je da se kroz filmsku umjetnost doprinese smanjenju socijalne distance prema osobama s invaliditetom promovišući sve naše potencijale i mogućnosti. Bitni segmenti festivala su i rad na povećanju kulturne participacije osoba sa invaliditetom, afirmacija umjetničkog stvaralaštva i stručnosti u relevantnim oblastima osoba sa invaliditetom – napominju organizatori.

Grad Banja Luka podržao je ovu manifestaciju.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka