IzdvajamoStipendije

Prijavite se za britansku Chevening stipendiju

Chevening stipendije koje finansira vlada Velike Britanije namijenjene su školarcima/studentima iz svih krajeva svijeta koji se ističu u odnosu na ostale po svom liderskom potencijalu.

OBLAST: obrazovanje

OPIS: Ova stipendija je namijenjena za upis na master studije bilo koje oblasti i predmeta u okviru master programa i na bilo koji od univerziteta u Velikoj Britaniji. Stipendija pokriva troškove školarine oko upisa na univerzitet, mjesečne troskove života, putovanje do i iz Velike Britanije, naknadu za dolazak i odlazak iz zemlje, troškove oko jedne vize. 1.500 stipendija će biti dostupno studentima iz svih krajeva svijeta.

USLOVI: Kako biste ostvarili pravo prijave na ovu stipendiju potrebno je:

  • da dolazite iz zemlje koja ispunjava Chevening uslove;
  • da se nakon završenih studija vratite u zemlju čije državljanstvo imate na najmanje dvije godine;
  • da imate najmanje dvije godine radnog iskustva i da dobijete ponudu sa nekog od univerziteta nakon što se prijavite na tri različita smjera koja su vam dostupna na UK university courses do 13. jula 2023.

NAČIN PRIJAVE: Da biste se prijavili za ovu stipendiju potrebno je da odete na http://www.chevening.org/ zvanični sajt i odaberete zemlju iz koje dolazite. Tu ćete naći više informacija o prijavi.

ROK ZA PRIJAVU: 01.11.2022.

Detaljnije na: https://www.sydney.edu.au/scholarships/e/university-sydney-international-scholarship.html

Preuzeto sa: hocu.ba