Konkursi

Do 15. novembra otvoren konkurs za izbor najboljeg dramskog teksta

​Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa JU „Grad pozorište Gradiška” raspisalo je Javni konkurs za izbor najboljeg neobjavljenog domaćeg dramskog teksta pod nazivom „Reci naglas”, koji možete pronaći na linku: http://skr.rs/zkyp

Cilj Javnog konkursa je podsticanje razvoja savremenog domaćeg dramskog teksta, jačanje savremene pozorišne scene i razvoj pozorišnih sredina, a otvoren je do 15. novembra tekuće godine.

Pravo prijavljivanja imaju državljani Republike Srpske/BiH sa mjestom prebivališta u Republici Srpskoj. Dramski tekst treba biti napisan na jednom od jezika u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, može pripadati bilo kojoj dramskoj vrsti ili žanru, ne može biti za lutkarsko djelo ili dječije predstave, niti prethodno objavljen ili scenski postavljen.

Nagrade dodjeljuje JU „Gradsko pozorište Gradiška”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Prvoplasirani autor biće nagrađen sa 10.000,00 KM, drugoplasirani sa 3.000,00 KM, a trećeplasirani sa 2.000,00 KM.

U posebnoj publikaciji biće objavljeni i drugi, uspješni radovi prispjeli na ovaj konkurs. Nakon izbora teksta, Grad pozorište iz Gradiške, će naredne godine, na osnovu odabranog teksta, predstavu postaviti na scenu.

Predstava će biti premijerno izvedena u sezoni 2022/23. i igraće na redovnom repertoaru JU „Gradsko pozorište Gradiška”.

U prilogu su četiri kratka video materijala koji su dio promotivne kampanje, a možete ih preuzeti sa linka:

We transfer – Video: https://sn.rs/iimbu

Četiri kratka video materijala, koja su dio ove promotivne kampanje, možete pogledati i na zvaničnom jutjub kanalu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture