Edukacija

Online Power Up Seminar – Strateško planiranje omladinskih organizacija

  • Omladinski aktivizam je dio tvojih svakodnevnih aktivnosti?
  • Intenzivno si angažovan/a u omladinskoj organizaciji ili neformalnoj grupi?
  • Spreman/a si raditi na sebi i poboljšati svoje vještine?
  • Zanima te planiranje?
  • Želiš steći praktična znanja koja će ti biti od velike koristi u tvom angažmanu?

Fondacija SHL je pripremila nešto za tebe – Power Up Seminar koji predstavlja najveći i najzahtjevniji SHL-ov seminar namijenjen mladima koji intenzivno rade u nevladinim organizacijama u Bosni i Hercegovini. Ovaj put, tema Power Up Seminara je “Strateško planiranje omladinskih organizacija” i bit će implementiran u periodu od 16.09. do 14.10.2022.

Cilj seminara jeste učesnike/ce ojačati kao mlade lidere/ke, te povećati njihove kompetencije, vještine i znanja kao profesionalnih radnika/ca u nevladinom sektoru.

Kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog pristupa učenju, učesnici/e ne samo da će steći znanja i vještine potrebne za napredovanje, već će dobiti i priliku da se umreže sa profesionalncima iz Bosne i Hercegovine, ali i aktivnim vršanjacima/kinjama iz nevladinog sektora.

Također, seminar će učesnicima približiti temu strateškog planiranje, a kroz sam seminar učesnici će imati priliku kreirati strateški plan za svoju omladinsku organizaciju!

Učešće na seminaru je besplatno, a specifična situacija je otvorila vrata online učenju, možete se prijaviti kao individua ili kao grupa ispred neke omladinske organizacije ili neformalne grupe. Seminar je kreiran kao MOOC (Massive Open Online Courses) na SHL Moodle platformi i kao takav sastoji se iz dva segmenta:

  • Prvi segment se tiče teorijskog znanja o samoj temi, učesnici će kroz razne materijale imati priliku da prošire svoje znanje o temi strateškog planiranja.
  • Kroz drugi segment seminara učesnici će imati priliku da stečeno znanje odmah primjene u konkretnim zadacima. Na taj način uspješnim kompletiranjem Power Up Seminara učesnici će pored znanja, dobiti napisan strateški plan svoje organizacije.

Prijavnicu možete popuniti ovdje najkasnije do srijede, 13.09. do 12.00h.

SHL tim će vršiti odabir učesnika/ca na osnovu pristiglih prijavnica i svi prijavljeni/e će u četvrtak, 14.09.2022. biti obavješteni o statusu njihove prijave putem e-mail adrese koju navedu u prijavnici.

Za sva pitanja i nejasnoće, naš SHL Tim ti stoji na raspolaganju putem e-mail adrese: seminari@shl.ba

Preuzeto sa: shl.ba