Vijesti

Grad podržao 26 projekata udruženja građana

Grad Banja Luka sufinansiraće 26 projekata udruženja građana za 2022. godinu.

Ugovore o sufinansiranju ovih projekata izabranih putem javnog poziva, predstavnicima udruženja građana uručila je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

– Danas su sa nama brojna udruženja koja godinama njeguju svoj rad i sprovode veoma kvalitetne projekte i zaista mi je drago što udruženja iz godine u godinu jačaju. Međutim, ove godine tu su i neka nova udruženja kojima ovaj vid podrške može pomoći na samom startu kako bi sproveli sjajne ideje koje imaju. Ono na čemu ćemo intenzivno raditi u narednom periodu svakako je povećanje sredstava za udruženja građana, kako bismo mogli podržati vrlo kvalitetne projekte u većem obimu. Svakako se nadam da ćemo kroz rebalans budžeta pronaći i dodatna sredstva za udruženja – poručila je savjetnica gradonačelnika.

Inače, ove godine ukupno je zaprimljeno 48 prijava, a Komisija za ocjenu i izbor projekata udruženja građana za sufinansiranje iz budžeta Grada u 2022. godini, je za sufinansiranje predložila 26 projekta u ukupnom iznosu od 134.964 KM.

Projekti obuhvataju osam prioritetnih oblasti, koje su u skladu sa razvojnim ciljevima Grada poput obezbjeđivanja uslova u zajednici za samostalan život lica sa invaliditetom, razvojnih programa za djecu sa poteškoćama u razvoju, poboljšanja uslova života licima treće životne dobi.

Takođe podržani su i projekti iz oblasti ekonomskog osnaživanja žena i prevencije nasilja u porodici, razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, kao projekti uključivanja najmlađih u aktivnosti zaštite životne sredine.

Podsjećamo, Odjeljenje za društvene djelatnosti raspisalo je ovaj javni poziv 29. marta ove godine, a isti je objavljen u dnevnim novinama „Glas Srpske“ i na internet stranici Grada, a udruženja su imala priliku da se na isti prijave do 19. aprila 2022. godine.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka