Vijesti

Humanitarni „Ultra bazar“ nastavio tradiciju – Prikupljena donacija za „Iskru“

Treći po redu humanitarni „Ultra bazar“, održan je u subotu 09. oktobra u TC Delta Planet Banja Luka, te je ponovo okupio veliki broj posjetilaca i ljudi dobre volje, koji su kupovinom ma bazaru, donirali sredstva Savezu žena oboljelih od raka dojke „Iskra“.

Organizatori, kreativna agencija Play Team i Ultra magazin, od humanitarnog bazara, napravili su tradiciju koja iz godine u godinu poprima sve veće razmjere i postaje društveno-odgovoran, ali i zabavan i moderan događaj, koji se svake godine održava u oktobru – mjesecu ženskog zdravlja.

Tokom pet sati, koliko je bazar trajao, posjetioci su po simboličnim cijenama kupovali odjeću, nakit, obuću, torbe, knjige, umjetničke slike, kozmetiku, kao i mnoge druge proizvode, koje su donirali poznati brendovi i domaće influenserke.

U 12 sati su prisutni novinari i influenseri bili počašćeni pićem dobrodišlice, a na događaj, koji je ujedno i obilježavanje 3. rođendana lifestyle magazina Ultra, uz tortu su proslavljeni svi dosadašnji i budući uspjesi ovog magazina. Ugodan shopping sve vrijeme bio je ispraćen urbanim zvukom „Ultra DJ-ice“, a mnogobrojni partneri događaja izložili su na bazaru svoje reklamne proizvode, ali i kupce obradovali zanimljivim poklonima.

Veliki broj žena, majki, sestara, kćerki, drugarica, ali i muškaraca, kao podrške ženama, došao je na bazar i podržao akciju koja, uz prikupljanje novčanih sredstava za „Iskru“, ima za cilj podizanje svijesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke. Da je Delta Planet idealno mjesto za održavanje ovakvog događaja, govori i činjenica da je i veliki broj „slučajnih“ prolaznika, podržao akciju i kupovinom proizvoda učestvovao u humanitarnom bazaru.

Pored velikog broja novih proizvoda, koje su donirali brendovi, na bazaru su se mogle naći kvalitetne i očuvane stvari, koje su donirale domaće influenserke, koje su došle na događaj. Najbitniji podatak je da je se većina stvari na bazaru prodala, a one koje nisu našle svoje nove vlasnike, donirane su uz novčana sredstva „Iskri“.

Banjaluka je još jednom pokazala svoju humanost i sluh za pozitivne, isnpirativne i kvalitetne priče, a humanitarni „Ultra bazar“ je postao omiljeno mjesto za druženje i shopping.

Humanitarni „Ultra bazar“ podržali su: Delta Planet Banja Luka, Avon, JYSK Bosna i Hercegovina, Unicredit banka Banja Luka, Sport Vision BiH, Iskra, Violeta We Care, Prana kuća čaja i začina, Alma Ras, Sana Linea, Lollita Fashion House, Tropic & moj Market, MM Consulting, Afrodita Cosmetics, Cacao Beauty Center, Elan ulja, Plesni Studio “Blok”, Knjižara Kultura, Oxette, Srećna Šapa, Miss S Design, modni dizajneri Treehana i Marko Feher, umjetnica Dragana Jelača, te mnogobrojne javne ličnosti i brendovi.

Play Team i Ultra magazin za sljedeću godinu već najavljuju četvrti “Ultra bazar”, u još već razmjerama, te se ovom prilikom zahvaljuju svima, koji su podržali humanitarni bazar i dali svoj doprinos kupovinom na bazaru.

Preuzeto sa: ultra.ba