Događaji

Pratite online – IV Digitalni samit zapadnog Balkana, 11.-13.10.2021., Podgorica

Pozivamo zainteresovane da prisustvuju ovogodišnjem onlajn IV Digitalnom samitu zapadnog Balkana, koji će se održati u periodu od 11. do 13. oktobra 2021. godine. Domaćin ovogodišnjeg Digitalnog samita je Vlada Crne Gore.

Samit, kao jedan od najznačajnih regionalnih događaja u oblasti digitalizacije, okupiće predstavnike vlada regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), poslovne zajednice i privrednih komora (KIF ZB6), organizacije civilnog društva i zainteresovane javnosti.

Cilj Digitalnog samita 2021 je prikaz i razmjena dobrih praksi na zapadnom Balkanu, isticanje razvoja i dostignuća Digitalne agende, definisanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom u kontekstu procesa digitalne transformacije. Tematski je podijeljen na četiri oblasti i to: digitalna ekonomija, digitalne vještine i kompetencije, digitalna infrastruktura i povezanost i povjerenje i bezbjednost.

Digitalni samit, kao i njegov prateći sadržaj možete pratiti putem multimedijalne platforme kojoj možete pristupiti putem sledećeg linka: event.digitalsummitwb2021.com.

U okviru ovogodišnjeg Digitalnog samita, Komorski investicioni foruma ZB6 (KIF ZB6), asocijacija privrednih komora zapadnog Balkana čiji osnivač je i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, organizuje panel diskusiju čija je tema koji oblici finansiranja startapa postoje na zapadnom Balkanu i kako im pristupiti (“Financing opportunities – main pillar for building successful start-up ecosystem”). Panel diskusija se održava u utorak 12. oktobra sa početkom u 10:00 časova i može se pratiti onlajn.

Nakon panel diskusije biće predstavljeni digitalni alati KIF ZB6 i privrednih komora zapadnog Balkana koji su dostupni privrednicima regiona. Prezentacije će trajati od 12:00 do 13:30 časova istog dana, 12. oktobra.

Pozivamo vas da prisustvujete panel diskusiji i prezentaciji koju organizujuemo, putem lajv strima koji je dostupan na platformi Digitalnog samita nakon registracije (u glavnom meniju kliknuti na opciju WB6 CIF – Side Event gde se prijavljujete da pratite ova dva događaja).

Preuzeto sa: komorabih.ba