Vijesti

Predstavljena turistička ponuda Crne Gore

Turistički radnici iz Crne Gore juče su u Banjoj Luci predstavili ljetnu turističku ponudu. Uz promociju na Trgu Krajine, u hotelu „Meriot“ prikazani su i kratki promotivni filmovi o turističkoj ponudi Crne Gore.

Poručeno je da cijene nikada nisu bile niže, turistički centri spremniji, te da ne treba ni PCR test za ulazak u zemlju, dok u slučaju obolijevanja od Kovida-19 turisti imaju besplatno liječenje u Crnoj Gori.

Veliki broj Banjalučana upravo ljetuje u Crnoj Gori, dok je i gradonačelnik Draško Stanivuković najavio da će i ovo ljeto, koliko mu budu dozvoljavale obaveze, posjetiti neku od destinacija u toj zemlji.

-Crna Gora je prelijepa i puna različitosti. Tradicija, kultura i vjera nas spajaju i prosto su dio našeg naroda – kazao je Stanivuković, koji je prisustvovao današnjoj promociji.

Prema njegovim riječima, Banja Luka i on lično staviće se na raspolaganje i biti promoteri turističkih ljepota koje nudi Crna Gora.

-Banja Luka je i pobratim sa nekoliko tamošnjih gradova i upravo radimo na tome da se zvanično potpiše i sporazum o saradnji sa Budvom – zaključio je gradonačelnik.

Direktorica Turističke organizacije Podgorice, Irena Rogošić izrazila je zadovoljstvo mogućnošću da predstave građanima Banje Luke predstojeću ljetnu sezonu na mnogobrojnim i prelijepim destinacijama Crne Gore.

-Uz more, plaže, noćni provod, naši gradovi, poput Podgorice, su i gradovi sa bogatim kulturno-istorijskim nasljeđem, tradicijom i prirodnim ljepotama – kazala je ona, uz poziv građanima Banje Luke i Republike Srpske da se opredijele i posjete neku od destinacija na Crnogorskom primorju.

Današnja promocija je održana u okviru regionalne kampanje Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Turističke organizacije Podgorica, a u saradnji sa turističkim organizacijama Budve, Bara, Tivta i Kotora.

Iz Turističke organizacije grada Banje Luke su rekli da, shodno potpisanom Protokolu o saradnji na uzajamnoj promociji sa Turističkom organizacijom Podgorica, kao i prijateljskim odnosima, daju maksimalnu podršku predstavljanju turističkih potencijala, kulture i tradicije, kao etno i gastro ponude Podgorice i Crne Gore u Banjoj Luci.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka