Stipendije

Jericho Fondacija – program stipendiranja

Prijave do 17. jula Stipendije Jericho Fondacije za studente I i II godine studija za ak. 2020/21. godinu – stipendije.ba

Za studente koji su posvećeni kreiranju jedinstva u multikulturalnom društvu, i imaju san o boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.

Mi vjerujemo da je obrazovanje jedno od glavnih stavki ka boljem kvalitetu života u Bosni i Hercegovini. Naš pristup je holistički, težimo ka inkluziji i različitosti. Postani dio Jericho porodice i budi uspješan/na u visokom obrazovanju. Jericho stipendija proviđa školarinu, knjige, prevoz, smještaj, troškove kursa engleskog jezika, seminare obuke i emocionalnu podršku.*Iznosi stipendija temelje se na individualnim potrebama i podložni su raspoloživosti sredstava. Molimo da pažljivo pročitate svako pitanje i odgovorite na njih potpuno. Obrasci sa praznim, nepotpunim i kratkim odgovorima neće se uzeti u obzir za upis u program.

ZAHTJEVI:

  • Pohađanje Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Kandidati moraju pohađati ili planirati da pohađaju jedan od sljedećih Univerziteta: Univerzitet Sarajevo, Univerzitet Zenica, Sveučilište Mostar, Univerzitet “Džemal Bijedić”, Univerzitet Tuzla ili Univerzitet Banja Luka. Zahtjev za podršku na drugim Univerzitetima će biti odbijen.
  • Upisujete 1. ili 2. godinu na Univerzitetu ili ste mlađi od 21 godine. Ako upisujete 2. godinu na Univerzitetu, uslov za stipendiju su položeni svi ispiti iz 1. godine u junsko/julskom roku, 2021. godine.
  • Stipendije se dodjeljuju na osnovu financijskih potreba i akademskog uspjeha.
  • Ohrabrujemo sve studente da se prijave, ali preferiramo studente u rastućim područjima kao što su medicina, informacijska tehnologija, inženjering ili slično područje studija.
  • Poželjno je minimalno poznavanje konverzacijskog Engleskog jezika. Engleski jezik je preferirani jezik koji se govori u fondaciji.
  • Akademska očekivanja: položiti 100% od ECTS (Evropski sistem prenosa bodova) uzetih u svakom semestru.
  • Prisustvovanje našim seminarima. Naš program je usmjeren na razvoju odnosa, vještine vođenja i jedinstvu. Zbog toga su naši treninzi za vodstvo u maju i septembru obavezni.

PROCES PRIJAVE:

Rok za prijavu je 01. 06. 2021.

Održat će se intervjui za studente koji su ušli u drugi krug (dokazi o akademskom uspjehu i prihodima porodice bit će potrebni na intervjuu). Dobitnici stipendija bit će obavješteni (putem e-maila) do 16.08.2020. o dobitku stipendije.

*Napomena: Zbog velikog broja aplikanata, ne možemo osobno kontaktirati sve. Kontaktirat ćemo vas ako ste izabrani za intervju ili ako ste dobili stipendiju. Ako ne čujete ništa od nas, razmislite o ponovnom prijavljivanju sljedeće godine. **Datumi su podložni promjenama.

Važne napomene:

Ova aplikacija MORA biti ispunjena na engleskom jeziku – Neće vam se gledati gramatičke ili pravopisne greške. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi vašom prijavom ili ako nas iz nekog razloga morate kontakirati možete poslati e-mail na jericho@jerichofoundation.org.

Završavanje vaše prijave – Ovo je vrlo konkurentan program stipendiranja, pobrinite se da uzmete vremena i truda da potpuno odgovorite na sva pitanja.

Prijavite se putem LINKa

Preuzeto sa: hocu.ba