Edukacija

Poziv na edukaciju mladih novinara i studenata novinarstva o pristupima izvještavanja u vremenu društvenih kriza i oporavka

Medijske inicijative u okviru projekta “Profesionalni mediji, poluga društvenog oporavka nakon pandemije” koji finansira Centar za promociju civilnog društva u okviru Programa osnaživanja nezavisnih medija u BiH (IMEP) od 16. do 19. juna u Sarajevu organizuju edukaciju mlađih novinara i studenata novinarstva o izvještavanju u vremenu društvenih kriza i oporavka.

Ova trodnevna radionica namijenjena je mladim novinarima i studentima završnih godina novinarstva i komunikologije iz cijele Bosne i Hercgovine.

Predavači će biti iskusni novinari a obrađivaće se spektar tema od toga kako izvještavati o društveno odgovornim temama, kako praviti novinarsku procjenu i selekciju informacija, pa do toga koje su to specifičnosti u izvještavanju o različitim manjinskim kategorijama u društvu. Osim toga, učesnici će na cjelodnevnoj praktičnoj vježbi imati priliku steći i praktična znanja o tome kako informaciju prezentovati pred kamerama.

Ova obuka ima za cilj da učesnici dobiju praktična profesionalna znanja ali i da kod njih izazove interes za medijsko praćenje društveno odgovornih tema. Vjerujemo da će time i mediji u BiH dobiti kadrove sa dodatnim praktičnim znanjem i vještinama.

Pozivamo vas da učestvujete na ovoj radionici i svoja znanja i vještine unaprijedite kroz program.

Za učesnike izvan Sarajeva obezbijeđeni su putni troškovi i smještaj u hotelu Hollywood.

Broj učesnika je ograničen pa vas molim da svoju prijavu pošaljete što prije na e-mail bojana.sutvic@gmail.com.

Preuzeto sa: hocu.ba