Stipendije Univerziteta u Klagenfurtu za master studijske programe iz oblasti tehnologije za 2022. godinu

Univerzitet u Klagenfurtu raspisao je konkurs za dodjelu stipendija „University of Klagenfurt Technology Scholarships“ za ljetni semestar akademske 2022. godine, a stipendije su namijenjene studentima koji namjeravaju upisati master studijske programe iz oblasti tehnologije, saopćeno je iz Austrijske ambasade u Sarajevu.

Pravo prijave imaju i studenti iz Bosne i Hercegovine, a stipendija je namijenjena studentima koji su završili bakalaureat iz oblasti informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) i namjeravaju upisati jedan od slijedećih master studijskih programa Univerziteta u Klagenfurtu (na engleskom jeziku):

Master in Mathematics

Master in Game Studies and Engineering

Master in Informatics

Master in Information Management

Master in Information and Communications Engineering (ICE):

  • Branch of Study Autonomous Systems and Robotics
  • Branch of Study Networks and Communications
  • Branch of Study Business Engineering

Dodjeljuje se 12 stipendija u trajanju od 12 mjeseci u iznosu od 650 EUR mjesečno. Stipendija, između ostalog, obuhvata i jednokratni paušal za putne troškove između 25 EUR i 600 EUR.

Iz Austrijske ambasade u Sarajevu napominju da je rok za prijavu je 05.06.2021. godine.

U srijedu, 26. maja 2021. godine, s početkom u 15 sati će biti organizirana i online manifestacija, u okviru koje će se potencijalni kandidati i kandidatkinje moći opširnije informisati o ovom stipendijskom programu. Link za pristup manifestaciji je: https://classroom.aau.at/b/tos-s8p-5b9-etg.

Za dodatne posjetite: https://www.aau.at/studium/studierendenleben/stipendien und zuschuesse/technology scholarships/

Preuzeto sa: stipendije.ba