Vijesti

Promovisana knjiga „Glogi“ u Domu omladine

Promocija knjige „Glogi“ autora Aleksandra Đuričića, posvećena velikom srpskom glumcu Nebojši Glogovcu održana je u Domu omladine, uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Promociji je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je poručio da su ovakvi događaji dobar način da se spozna život najvećih među nama, te da je večeras bila čast upoznati život Nebojše Glogovca iz perspektive njegovih najbližih ljudi. Dodao je da mu je posebno drago da je ovaj značajan događaj održan u Domu omladine jer postoji velika želja nove gradske administracije da se ovaj prostor revitalizuje.

-Veliki čovjek poput Nebojše Glogovca ostavio je kroz svoje uloge jedno zavještanje. Od njegovih kultnih rečenica izdvojio bih jednu koja mi je vječita motivacija, a to je njegov odgovor na pitanje kako postati šampion: „jednostavno izađeš na teren, kad je najteže i pobijediš“ – rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je dodao da se često vodi i njegovom rečenicom u kojoj poredi život sa olovkom koja se svakodnevno troši i da bi trebalo uložiti trud da na stranicama sopstvenih života nacrtamo nešto najljepše.

Knjiga „Glogi“, koja je svjetlost dana ugledala u februaru 2021. godine, a objavljena je povodom obilježavanja trogodišnjice smrti velikog glumca. U knjizi je ekskluzivno objavljena poezija, koju je Glogovac pisao za svoju dušu, te je izazvala veliku pažnju javnosti i za manje od dva mjeseca prodata je u četiri tiraža.

Specifičnost ovog književnog djela ogleda se u tome što o životu i iskustvima sa Nebojšom Glogovcem pripovjedaju oni koji su ga najbolje poznavali i s njim provodili vrijeme i iza scene, tako da su među pripovjedačima njegovi najbliži prijatelji i kumovi. U knjizi pripovijedaju brojna velika imena poput Vojina Ćetkovića, Nataše Ninković, Rada Šerbedžije, Nikole Đurička, Vide Ognjenović, Nikole Pejakovića i mnogih drugih.

Autor knjige je Aleksandar Đuričić, koji je prije ove knjige izdao nekoliko naslova poput knjige “Posle fajronta – knjiga o Paji” (2009), “Čuvarkuće – Udovice pisaca” (2017), “Tajne slavnih Srba” (2019), dok je knjiga “Glogi” (2021) njegovo posljednje ostvarenje.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka