Izbor najbolje didaktičke igračke

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je poziv za izbor najboljeg didaktičkog rada vaspitača i stručnih saradnika iz svih predškolskih ustanova i ustanova koje realizuju programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Na poziv se, osim zaposlenih vaspitno-obrazovnih radnika u predškolskim ustanovama, mogu odazvati i studenti – budući vaspitači, vaspitači koji nisu u radnom odnosu i vaspitači u penziji.

Namjera je jačanje kompetencija vaspitno-obrazovnih radnika kroz aktivnost kreiranja didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje sa ciljem unapređenja Programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Svi dostavljeni radovi biće ocjenjivani u sljedećim kategorijama:

  1. Igračka za podršku programskih aktivnosti,
  2. Set igračaka i sredstava za višestruke namjene,
  3. Slikovnica i priče u slikama,
  4. Kompozicija, igrani, dokumentarni i animirani film i
  5. Uređaji i alati za praktičan rad.

Autor/i didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje mogu biti pojedinci ili tim autora. Svaka ustanova može dostaviti onoliko radova koliko u svom sastavu ima organizacionih jedinica (npr. Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Banja Luka: 29 organizacionih jedinica – maksimalno 29 didaktičkih sredstava).

Selekciju najboljih radova vršiće stručni žiri. Najbolji radovi biće nagrađeni, a svi koji uđu u konkurenciju za nagrade, kao i oni koje žiri ocijeni visokom ocjenom, biće izloženi.

Svaka predškolska ustanova sakuplja, procjenjuje i vrši izbor radova, a zatim ih, u ime autora i ustanove, dostavlja u predviđenom roku i na prikladan način na adresu: Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Trg Republike Srpske broj 1, 78 000 Banja Luka, sa naznakom: Za izbor najboljeg didaktičkog sredstva za rano učenje. Studenti – budući vaspitači, vaspitači koji nisu u radnom odnosu i vaspitači u penziji svoje rješenje didaktičkog materijala i igračaka za rano učenje dostavljaju samostalno.

Rok za slanje radova je 15.07.2021. godine.

Poziv, prijavu i kriterijume možete potražiti ovdje.

Preuzeto sa: Ministarstvo prosvjete i kulture