Grad Banja Luka

Do ponedjeljka prijave za članove komisije za ocjenu projekata iz kulture

Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku pozivaju umjetnike i stručnjake u kulturi koji su ostvarili značajne rezultate u dosadašnjem radu, da se prijave za članove Komisije za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu.

-Još jednom upućujemo im poziv da se prijave do ponedjeljka, 17. marta, kako bismo formirali Komsiju i odabrali što kvalitetnije projekte iz oblasti kulture koje će Grad finansijski podržati – kazali su iz ovog odjeljenja i napomenuli da se mogu prijaviti samo oni umjetnici i stručnjaci koji su upisani u Registar umjetnika i u Registar stručnjaka u kulturi.

Takođe, naveli su da član komisije ne može biti lice koje je na bilo koji način učesnik aktivnosti u projektima prijavljenim na aktuleni Javni poziv.

Na osnovu prispjelih prijava, biće imenovana komisija koju će činiti pet članova iz različitih oblasti kulture. Prava i obaveze tih članova definisaće se pojedinačnim ugovorima.

Zainteresovani, svoje prijave treba da dostave Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku, putem prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, broj 14, u zatvorenoj koverti.

Podsjećamo da je u toku javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kulturnog i umjetničkog stvaralaštva za 2020. godinu. Visina sredstava koja se mogu dodjeliti po jednom projektu iznosi do 15.000 KM, a jedan subjekt u kulturi, koji konkuriše, može prijaviti najviše dva projekta. Prijave pristigle na javni konkurs razmatra komisija za vrednovanje projekata kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, iz reda umjetnika i stručnjaka u kulturi.

Javni poziv za imenovanje članova komisije za vrednovanje projekata možete pogledati ovdje.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka