Zapošljavanje

Razvojni program UN-a u BiH otvara 14 konkursa za zaposlenje

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) je UN-ova globalna razvojna mreža, koja zagovara promjene i povezivanje država sa znanjem, iskustvom i resursima kako bi se omogućilo ljudima da izgrade bolji život. Ukoliko ste visoko motivirani, proaktivni, energični, imate entuzijazma, uživate u izazovima i sposobni ste raditi nezavisno u složenim okruženjima, prijavite za sljedeće pozicije.

Listu otvorenih pozicija možete pogledati ovdje.

O UNDP-u u Bosni i Hercegovini

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), uz podršku globalne UNDP mreže, od 1996. godine pomaže Bosni i Hercegovini da privuče i iskoristi međunarodnu pomoć. Naši glavni ciljevi su obnova zemlje nakon konflikta, podrška i izgradnja državnih kapaciteta u ključnim sektorima, napredak humanog razvoja i pomaganje u prebacivanju fokusa razvojnog planiranja sa poslijeratnog oporavka na dugoročni strateški razvoj.

Rad Tima Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNCT) – samim tim, i rad UNDP-a – vođen je srednjoročnim strateškim Okvirom razvojne pomoći Ujedinjenih nacija (UNDAF). Trenutni UNDAF za BiH pokriva period 2015-2019. godine i potpisan je sa Vijećem ministara BiH u junu 2015. godine. Unutar tog okvira je, kao sveobuhvatni prioritet, prepoznata težnja BiH da postane članica Evropske unije i fokusiran je na četiri prioritetna područja pomoći: ruralni i regionalni razvoj, socijalno uključivanje i demokratska uprava, pravda i sigurnost, i energija i okoliš.

Preuzeto sa: hocu.ba