Vijesti

Skupština danas o budžetu Grada

Treća sjednica Skupštine grada Banja Luka biće održana danas, 30. marta, sa početkom u 09.00 časova, u skupštinskoj sali, koja je prilagođena za zasjedanje u skladu sa epidemiološkim uslovima.

Predložen dnevni red je obiman i sadrži 87 tačaka, među kojima i prijedlog budžeta Grada za 2021. godinu u iznosu od 149,4 miliona KM.

Na ovoj sjednici biće razmatrane i druge značajne odluke poput one o izmjeni načina kažnjavanja nepropisno parkiranih vozila čime bi bile ukinute „kandže, zatim odluka o besplatnom internetu u centru grada, izmjene odluke za ostvarivanje prava lica koja boluju od rijetkih bolesti, te mnoge druge.

Pred odbornicima je i prijedlog odluke o dodjeli nagrada i priznanja Grada.

Između ostalog, na dnevnom redu je i set pitanja o dodjeli poslovnih prostora pod posebnim uslovima, više odluka iz oblasti prostornog uređenja, kao i prijedlozi programa i informacije iz oblasti: sporta, kulture, turizima, omladinskih i aktivnosti udruženja građana.

U cilju veće transparentnosti, omogućen je direktan prenos sjednice putem Fejsbuk stranice Grada, te putem Elta i televizije Simić.

Preuzeto sa: Grad Banja Luka